Мъж в инвалидна количка изминава по 70 км всеки ден,

...
Мъж в инвалидна количка изминава по 70 км всеки ден,
Коментари Харесай

Сила на духа: Как мъж в инвалидна количка стана шампион по гребане?

Мъж в инвалидна количка изминава по 70 км всеки ден, с цел да отиде на подготовка по гребане. От занимание и рехабилитация, спортът се е трансформирал в метод на живот за Илиян Младенов и той към този момент гледа към върховете в дисциплината - Световното състезание, предава NOVA .

Илиян е прикрепен към инвалидна количка след тежко рухване, когато чупи два от прешлените на гръбнака си. Любовта към водата и спорта открива преди четири години. „ Първото ми влизане във вода беше през 2015 година Като всяко начало, и това беше трудно”, споделя Илиян.

Първата му подготовка е специфична. Негов треньор е олимпийската шампионка Румяна Нейкова.

Влизането на Илиян във водата се оказва извънредно съдбоносно, само че освен за него. „ Точно тогава имах съмнение да се откажа от треньорската работа, тъй като отговорността е доста огромна. Тогава срещнах Илиян. Винаги ухилен и доста положителен. Накара ме да не се отхвърлям и вътрешно в себе си одобрих концепцията, че би трябвало да остана ", споделя треньорът по гребане Милена Георгиева.

Въпреки тежката си орис, Илиян не е изгубил борбения си дух. „ Тренирам шест дни в седмицата, от понеделник до събота, неделя е почивен ден. През седмицата пристигам след работа, а съботата рано заран. Минавам всекидневно 70 км на отиване и връщане, с цел да дойда да тренирам” споделя той.

Допълнително затруднение за него и треньорите му са изискванията, в които са принудени да работят на гребната база на Панчаревското езеро.

Въпреки това, Илиян и екипът му не престават подготовката за най-важното съревнование през сезона - Световното състезание по академично гребане, което е и финален късмет за Илиян да вземе квота за Параолимпиадата в Токио.

„ Надявам се да показва почтено България, само че не залагам огромни очаквания, тъй като не упражнявам по този начин интензивно, както другите топ състезатели. Аз комбинирам спорта с работа и рехабилитация и ми е малко натоварено”, споделя Илиян.

Още по тематиката гледайте във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР