Мъж твърди, че екип в болница в Атина го е

...
Мъж твърди, че екип в болница в Атина го е
Коментари Харесай

Скандал! Траурна агенция в Гърция иска една торба пари на българин за вещите на починалата му от К-19 майка

Мъж твърди, че екип в болница в Атина го е заплашвал, откакто е желал да получи информация за умрялата си майка. Тя е била инфектирана с ковид.

Антон Чернев показа, че е претърпял същински призрачен сън. Изпратили го в траурна организация, където трябвало да заплати 2800 евро, с цел да получи движимостите на майка си.

„ Тя живее от 20 години в Гърция. Чухме се за последно на 27 юли. Тогава ми сподели, че влиза в болница и я настаняват в стая, профилирана за лекуване на заболели с ковид. До 14 юли беше в България, където й беше изработен PCR тест. Той се оказа негативен. След към седмица сподели, че не се усеща добре”, сподели Антон Чернев.

Той описа, че се е молил на другари в Атина да му оказват помощ да разбере в коя болница е била настанена майка му. „ Уведомиха ме с писмо на 10 август, че е умряла на 2 август.

Когато дойдох в Гърция, се свързах с посолството и желаех преводач, който да ми оказва помощ, с цел да ми обяснят методите за заравяне. От самата болница ме пратиха в траурна организация, с цел да заплатя сумата от 2800 евро, с цел да ми предадат документи и движимости на майка ми.

Жената в лечебното заведение се държа надменно и ми сподели, че нямали да ми дадат тялото и щели да ме дадат на прокурор. Познати ме посъветваха да не заплащам сумата, която ми споделиха, защото може би става въпрос за корупционна активност сред болничното заведение и траурната агенция”, описа още мъжът.

Пред нова телевизия Бойка Атанасова потърси информация и разбра, че брачният партньор на майката на Антон е жив. Не е ясно обаче къде се намира той сега.

„ На 18 август господин Чернев пристигна в посолството и сподели, че са му поискали огромна сума пари. Поех случая и се свързах с болничното заведение. От там отхвърлиха да са желали пари. В Гърция няма процедура да се погребват хора служебно”, разяснява Консул Росен Наков, консул в посолството на България в Атина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР