Мъж, свързан с отвличане и изнасилване на жена от Кънектикът през 1984 г. чрез ДНК, е осъден на 25 години затвор

...
Мъж, който е свързан със случай на отвличане и изнасилване
Коментари Харесай

Мъж, който е свързан със случай на отвличане и изнасилване през 1984 г. в Кънектикът чрез ДНК доказателства десетилетия по-късно, е осъден на 25 години затвор, обяви в сряда държавен прокурор, възхвалявайки жертвата, която „трябваше да преживее отново този ужасяващ кошмар“, за да въздаде справедливост.

75-годишният Джордж Легере от Спрингфийлд, Масачузетс, беше осъден на 21 юли след като осъден за първостепенно отвличане от щатско жури в Хартфорд през май, заяви щатският прокурор на Хартфорд Шармес Уолкът в съобщение за новините.

Жертвата е намерена вързана, гола и паднала на волана на превозно средство в Avon в ранните сутрешни часове на 13 април 1984 г., съобщиха властите. Тя оцеля след нападението.

Жената тъкмо беше пристигнала в жилищния си комплекс и излизаше от колата си, когато Легере я накара да влезе обратно, завърза очите й и върза ръцете й, каза полицията. След това я закарал на друго място, където я завързал за дърво, пребил и я изнасилил, казаха служители.

„Жертвата успя да надуе клаксона на автомобила, за да предупреди помощ. Когато полицията пристигна, те намери жертвата все още вързана за китките и гола“, каза Уолкът, добавяйки, че жертвата е била отведена в болница, където е бил завършен комплект за сексуален преглед. defender Wednesday.

Полицията в Ейвън, на около 10 мили западно от Хартфорд, каза, че е събрана ДНК от престъплението от 1984 г., но че държавната криминална лаборатория не е успяла да идентифицира заподозрян по това време. Информацията беше въведена в национална база данни.

Полицията каза, че е била уведомена от криминалната лаборатория през 2021 г., че е установено съвпадение между ДНК доказателствата и ДНК на Легере. На Legere му е взета ДНК проба, когато е бил освободен от затвора в Масачузетс, казаха властите. Той беше обвинен в отвличане. Не можаха да бъдат повдигнати обвинения за сексуално насилие, тъй като давността е изтекла.

Legere е бивш жител на Уиндзор, Кънектикът, който е учил в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и има магистърска степен по компютърни науки, друг обществен защитник каза след ареста на Легере през 2021 г. Той има дълго криминално досие, датиращо от 60-те години на миналия век, което включва арести и присъди по повече от 30 наказателни дела, включително други присъди за сексуално насилие, отвличане и убийство по непредпазливост.

" Трябва да благодарим специално на полицейското управление на Ейвън за работата, която свършиха и за поддържането на този случай на техния радар", каза Уолкът. „Жалко е, че жертвата трябваше да преживее отново този ужасяващ кошмар, докато свидетелстваше пред съдебни заседатели, но ние искрено оценяваме нейната готовност да излезе напред и да доведе процеса докрай.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР