Мъж стреля по вратата на полицейска приемна в София и

...
Мъж стреля по вратата на полицейска приемна в София и
Коментари Харесай

Мъж проби с куршум вратата на полицейска приемна и избяга по чорапи

Мъж стреля по вратата на полицейска приемна в София и избяга по чорапи. Арестуваха го. Приемната се намира в жилищен блок.

Все още няма публична информация какви са били аргументите за стрелбата, само че стрелецът към този момент е арестуван. Той е 43-годишен, живее в същия блок и е стрелял с военен револвер.

По непотвърдена информация към 10.00 часа сутринта, излизайки от асансьора, мъжът е стрелял по вратата на полицейската приемна и по-късно избягал. Оръжието е открито при полицейския оглед, захвърлено в тревните площи до блока.

Българска национална телевизия научи, че мъжът скоро се е върнал от чужбина, а от изявления в обществените мрежи е видно, че е последовател на партията " Българско лято ".

Около 10.00 часа сутринта Живко Иванов се прибира в дома си. Чува пукот преди да влезе във входа.

" Докато разтварям вратата момчето излезе и се размина с мен, държеше си револвера до него. И аз го наблюдавах по тази тераса от горната страна. Видях, че желае да хвърли револвера в кофите, само че като ме видя, че го виждам, се отхвърли очевидно. Видях, че го хвърли в храстите ", съобщи Живко Иванов.

Мъжът побягва необут, а пристигналите на място полицейски екипи откриват военен револвер в тревните площи зад блока.

" Майка му сподели " може би е на татко му - той умря, нямам визия ". Но очевидно го съхраняват в каса, тъй като майка му сподели " не знам от кое място е намерил ключа и е отворил касата ", описа очевидецът Живко Иванов.

След стрелбата са нанесени вреди по вратата на приемната на пето районно полицейско ръководство. 43-годишният стрелец се е върнал от гурбет, живеел с майка си.

" Майка му ми сподели, че не е спал от 2-3 дни и имал халюцинации, че го преследват. Ментални най-вероятно някакви ", добави Живко Иванов.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, а следствието продължава под надзора на прокуратурата.

Автори: Йоана Миланова и Альоша Шаламанов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР