Мъж, страдащ от стомашни болки в продължение на две години,

...
Мъж, страдащ от стомашни болки в продължение на две години,
Коментари Харесай

Мъж страда от болки в стомаха - лекарите откриха цяла железария в корема му

Мъж, измъчен от стомашни болки в продължение на две години, шокира лекарите, които откриват, че пациентът е погълнал разнообразни предмети, на които мястото им несъмнено не е в стомаха - от копчета до слушалки.

" При осъществяване на рентгенова фотография открихме в стомаха ключалки, вериги, гайки, болтове, слушалки и доста други предмети ", споделя Аджмер Сингх Калра, шеф на болница " Мога Медисити " в град Мога, Пенджаб, Индия, където е лекуван индивидът.

40-годишният Кулдип Сингх е отишъл в болничното заведение, смутен от мощните болки в стомаха си, както и от високата температура.

Медиците прегледали проблематичната област, след което създали обезпокоително изобретение - Сингх е погълнал към 60 предмета - в това число ключалки, верижки, гайки, болтове, слушалки и безвредни игли, магнити, копчета и ципове за ризи и още доста други негодни за консумация предмети.





Лекарите диагностицират мъж със положение на психологичното здраве, при което страдащият " натрапчиво гълтам предмети, които не са храна ".

Заболяването е най-често срещано измежду дребни деца, бременни дами и хора с психологични разстройства, в това число и със положения от аутистичния набор, интелектуални усложнения или шизофрения.

Според Jam Press околните на пациента не са знаели за казуса.

Не е по никакъв начин изненадващо, че поглъщането на несмилаеми предмети може да се окаже рисково за здравето, какъвто е казусът със Сингх. Впоследствие мъжът претърпял тричасова интервенция, която била ръководена от хирурга Ануп Ханда и гастроентеролога доктор Вишавнур Калра.

" Тъй като беше ял остри предмети, в стомаха му имаше тежки рани ", споделя лекар Калра.

Въпреки че интервенцията е сполучлива, пациентът към момента е в сериозно положение, под наблюдаване и е на уред за изкуствено дишане.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР