Мъж стои зад среднощната вандалщина на гроба на патриарх Неофит. Това

...
Мъж стои зад среднощната вандалщина на гроба на патриарх Неофит. Това
Коментари Харесай

Вижте как е поруган гроба на патриарх Неофит

Мъж стои зад среднощната вандалщина на гроба на патриарх Неофит.

 

Това сподели видео фрагменти от вандалския акт, публикувани от Българската патриаршия.

 

Гробът на патриарх Неофит е бил осквернен нощес в 23.37 часа от мъж, който е работил самичък.  

 

" В рамките на единствено няколко дни гробът на упокоилия се Светейши патриарх бе осквернен два пъти. Първото поругаване се случи на 14 април събота, а второто - на 15 април, в понеделник късно вечерта. Кръстът бе изваден от гроба и част от него бе счупена, както и част от мрамора, обграждащ гроба на упокоилия се предстоятел на БПЦ. Органите на реда са известени за случая и се подхващат дейности по издирването на причинителите ", се споделя в известието от БПЦ. 

 

На 21 април, неделя, в храма " Св. Неделя " ще бъде отслужена заупокойна света литургия и панихида за 40 дни от кончината на патриарх Неофит. 

 

Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит умря на 13 март в 22:22 ч. след дълготрайно боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) в резултат на многоорганна непълнота. 

 

На 16 март България изпрати в последния му земен път Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той бе заровен до катедралния митрополитски храм " Св. Неделя " в София. Тленните му остатъци бяха положени от южната страна на храма, зад гроба на екзарх Йосиф.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР