Мъж ще лежи 3 години и половина в затвора, след

...
Мъж ще лежи 3 години и половина в затвора, след
Коментари Харесай

Мъж ще лежи в затвора, след като е причинил катастрофа със загинал във Врачанско

Мъж ще лежи 3 години и половина в пандиза , откакто е предизвикал злополука, при която е умрял човек . Това реши Окръжният съд във Враца през днешния ден. Подсъдимият Н.Б. ще изтърпи наказването си при първичен „ общ режим “.

Обвиняемият беше приет за отговорен в това, че към 06:20 часа на 14 февруари 2020 година на път II-13, км. 56+500, в сектора сред Бяла Слатина и Борован, управлявайки лек автомобил „ Ленд Ровер Фрилендър “ и в нарушаване на ЗДвП, като не е употребявал най-дясната свободна лента и е трансформирал придвижването си върху пътното платно с две ленти, навлязъл е от полагащата му се лента в лентата за насрещно придвижване и по несъобразителност е предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е настъпила гибелта на 67-годишен мъж .

Деянието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции — амфетамин и метамфетамин . Подсъдимият е карал без да има нужната дееспособност .

Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и отбраната му то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс.
Н. Б. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях.

При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с 1/3. Наложеното наказване на подсъдимия след редукцията е 3 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “ , които Н. Б. ще би трябвало да изтърпи при първичен „ общ режим “. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Апелативния съд в София.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР