Мъж се отърва на косъм от пожарите в Испания.Испанец на

...
Мъж се отърва на косъм от пожарите в Испания.Испанец на
Коментари Харесай

Мъж оцеля по чудо в горските пожари в Испания

Мъж се отърва на косъм от пожарите в Испания.

Испанец на към 50 години се лекува поради съществени изгаряния, откакто избяга от пламъците, обхванали неговия екскаватор, до момента в който се опитваше да се бори с един от горските пожари, вилнеещи в северозападния район Кастилия и Леон. Той се е опитвал да изкопае трап, който да държи пламъците надалеч, предава 

Видеозапис от случая, който се случи покрай град Табара в провинция Замора, демонстрира по какъв начин транспортното средство е погълнато от огъня и изчезва в пламъците.

Секунди по-късно мъжът излиза от пъкъла с изгорени облекла и пламъци по гърба му. След като се спъва и се изправя още веднъж, той съумява да се освободи от огъня.

Регионалните служби за незабавна помощ оповестиха, че мъжът е получил съществени изгаряния. След като е бил лекуван в локален медицински център, той е бил откаран с хеликоптер до университетската болница Рио Хортега във Валядолид.

Въпреки че температурите в Испания спадат в края на осемдневната гореща вълна, десетки горски пожари – доста от които към момента горят – опустошиха съвсем 30 000 хектара земя в страната.

В понеделник районното държавно управление на Кастилия и Леон заяви, че тялото на 69-годишен мъж, за който се твърди, че е овчар, е открито в изгоряла зона покрай дребния град Ескобер де Табара в Самора. Предишния ден управляващите в района също потвърдиха гибелта на пожарникар, 62-годишният Даниел Гулон Вара.

Говорейки по време на посещаване в югозападния район Естремадура в понеделник сутринта, испанският министър-председател Педро Санчес отдаде респект на всички, които се борят с горските пожари, и сподели, че събитията от последните няколко дни са още едно доказателство за смъртоносните последствия от климатичната рецесия.

" Искам нещо да стане извънредно ясно ", сподели той. " Промените в климата убиват, убиват хора, както видяхме. Те също по този начин убиват нашата екосистема, нашето биоразнообразие и унищожават нещата, които са ни скъпи като общество – нашите къщи, нашия бизнес, нашия добитък. “

Друго видео, снимано в понеделник, демонстрира разтревожени пасажери на трен, попаднал сред две линии на горския пожар. Машината стопира по пътя от Мадрид към северозападния град Ферол.

" Беше в действителност ужасно да се види какъв брой бързо се популяризира огънят ", споделя Франсиско Сеоане, който е снимал видеото, пред Асошиейтед прес. " Докато мигнеш и започваше да гори нов шубрак. Беше въпрос на секунди. Изведнъж стана нощ и даже усетихме миризмата на пушек. "

Испанската национална железопътна компания Renfe сподели, че нито един пасажер не е бил в заплаха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР