Мъж се е представил по телефона за познат на нейния

...
Мъж се е представил по телефона за познат на нейния
Коментари Харесай

Възрастна жена даде 8000 лева на телефонни измамници

Мъж се е показал по телефона за прочут на нейния внук

Жена на 74 години от Каварна даде 8000 лв. на измамници, откакто мъж се е показал по телефона за прочут на нейния внук, се оповестява в уеб страницата на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Добрич. 

Потърпевшата е получила позвъняването към 15:00 часа на 3 ноември. Събраната сума е предала на непозната жена близо до жилището си в морския град. Сигналът за измамата е подаден към 22:30 същия ден. По случая е формирано досъдебно произвеждане. 

Миналия месец органите на реда в Добрич задържаха двама мъже по отношение на телефонна машинация на 80-годишна жена

Във връзка с различен случай – на жена, излъгана с петцифрена сума в обществената мрежа в Инстаграм, представителят на Районна прокуратура – Добрич Даниел Илиев разяснява пред , че за 2 - 3 години, допреди закриването на профилираното правораздаване, сходен вид закононарушения „ бяха пресечени тотално, изключително телефонните измами “, само че „ в този момент явно се завръщат и набират скорост “.

„ Все едно окрилени се усещат причинителите от този факт и, за жалост, това е един от резултатите на закриването на това звено. Може би и отсега нататък ще има такива, даже съм сигурен, тъй като това са каузи, които изискват извънреден запас, доста добра професионална подготовка и познания. Без да подценявам никого, би трябвало и много хора да се впрегнат като кадрови потенциал, а освен един проверяващ служители на реда и един прокурор ", сподели още той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР