Мъж с тротинетка “лети по оживен път в Пловдив. Той

...
Мъж с тротинетка “лети по оживен път в Пловдив. Той
Коментари Харесай

Мъж тротинетка лети със 60 км/ч през тунела в Пловдив, минава и между коли ВИДЕО

Мъж с тротинетка “лети ” по многолюден път в Пловдив. Той е видян да се предвижва с близо 60 км/ч в тунела на бул. “Цар Борис Трети Обединител ”, научи GlasNews.bg.

Пловдивчанинът, облечен с каска и наколенки, минал през тунела в посока кръстовището със “Шести септември ”. Първоначално той се движи в дясната лента, след това се пристроява в междинна, а по-късно минава сред колите, изчакващи на светофара.

Ситуацията буди въпроси за безопаснотта на участниците в придвижването и спазването на разпоредбите. Това става дни, откакто в града два живота бяха отнети при пътни произшествия.



Припомняне, че придвижването на водачите с сходен вид транспортни средства е контролирано от ЗДвП.  Водачът на самостоятелно електрическо транспортно средство при придвижване е задължен:

1. да употребява в тъмните часове на денонощието и/или при понижена видимост светлоотразителни детайли върху забележимата част на облеклото, позволяващи да бъде елементарно забелязан;
2. да се движи по построената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава - допустимо най-близо до дясната граница на платното за движение;
3. в тъмните часове на денонощието и/или при понижена видимост да ръководи самостоятелното електрическо транспортно средство с включени светлини;

На лидера на самостоятелното електрическо транспортно средство е неразрешено:

1. да се движи по пътища и улици, на които оптимално позволената скорост за придвижване е над 50 km/h; ограничаването не се ползва за улици с построена велосипедна инфраструктура;

4. да развива скорост, по-висока от 25 km/h;

8. да се движи в непосредствена непосредственост до друго пътно транспортно средство или да се държи за него;

За нарушавания на разпоредбите има са предвидени  и наказания. С санкция в размер на 10 лева се санкционира лидер на самостоятелно електрическо транспортно средство, който не употребява светлоотразителни детайли в облеклото си в тъмната част на денонощието и при понижена видимост. А с санкция в размер на 50 лева се санкционира лидер на самостоятелно електрическо транспортно средство, който развива скорост над 25 км/ч и при понижена видимост или през нощта ръководи сходен вид устройство без да е присъединил светлините.

През миналите месеци в страната нашумяха фрапиращи нарушавания на водачи с сходен вид транспортни средства. Най-голяма публичност доби държанието на така наречен Емили Тротинетката, известна с рисковото си държание на пътищата на страната.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР