Мъж с прошарена коса и юнашки мустаци в стил Леми

...
Мъж с прошарена коса и юнашки мустаци в стил Леми
Коментари Харесай

Как се появи версията за подставен свидетел на взрива до кортежа на Гешев

Мъж с прошарена коса и юначен мустаци в жанр Леми Килмистър се трансформира в съществена тематика на разногласия в обществените мрежи поради свидетелските му показания пред Нова ТВ за гърмежа край кортежа на Иван Гешев.

Той се споделя Станимир Киров и работи в конна база " Адгор ", която се намира много покрай мястото на детонацията. Същият човек е взел участие и като основен воин на реклама на уебсайт за залагания.

Това съвпадане накара мнозина във Фейсбук да стартират тайната доктрина, че мъжът е " подставено лице " в хипотетична инсценировка на детонация и че може да е употребен в медиен " скрит план " към притежателите на бетинг-фирмата, по учебниците за PR на Кремъл.

Версията набира мощ на фона на все по-бомбастичните изказвания на Национална следствена служба (като тази, че шрапнелите са летяли с 10 пъти по-голяма скорост от патрон на автомат).

Само че Станимир Киров не е " призрак ".

Човекът в действителност е чиновник въз основата край Ярема и е различим за десетки души, които са я посещавали. " Стамбата ", както го назовават, участва и в листата със чиновниците на " Адгор " в им.

Въпреки че е показан като " свидетел " от Нова ТВ, индивидът не твърди, че е видял случилото се - единствено че го е чул. Местоположението на самата база е такова, че показанията му наподобяват достоверни.

В Гугъл Maps някой към този момент е съумял да маркира мястото на детонацията с подигравателен надпис, който прочетен в обратна посока гласи " Гешевата дупка ". Пешеходното разстояние сред входа въз основата и завоя на произшествието е към 650 м, а по права линия ги разделят към 400 метра без забележими трудности с изключение на дърветата по пътя.

В репортажа на Нова ТВ Киров взе участие дружно със притежателя въз основата Веселин Герджиков (за разлика от него той не е бил на мястото на 1 май).

Разказът на очевидеца наподобява не напълно явен - приказва за " доста мощен гърмеж " с " взривна вълна ", която се е усетила, само че " не доста мощно ".

" Усетиш ли взривна вълна, значи си е сериозен гърмежът. С пушек. Сиво-сив пушек по-късно излезе ", споделя още той. По тези описания мъчно може да се направи различен извод, като се изключи че... е имало гърмеж наоколо. Кога и от кого е подложен, за кого е бил предопределен и можел ли е да заплаши живота на Иван Гешев и други минувачи, остават значителните и недоказани въпроси към Следствието.

Как се появи връзката с рекламата?

Едно от първите известия пристигна през профила на в Twitter - рекламист, който е основал клипа с присъединяване на Киров.

Видеото съставлява реклама на бетинг уеб страницата 8888. В него мъжът от конната база влиза в ролята на пастир, чието стадо повтаря непрекъснато " Беееееет " и го принуждава да избяга. По пътя си той продължава да среща билбордове на овце - насмешка с натрапчивата и пробиваща на всички места реклама на " Ефбет ".



" И на теб ли ти писна от това непрекъснато " беееет "? Всеки път, когато чуеш " бееееет ", изборът е твой ", се споделя в клипа.

8888 е комерсиална марка на " Топ Бет " - сдружение, основано през септември 2021 година и притежавано от предприемачите Румен Чандъров и Николай Николов. Компанията се появява малко след разпадането на хазартната империя на Васил Божков и възхода на " Ефбет " на братята Цветомир и Боян Найденови.

Името припомня на закритото онлайн
казино 7777, част от колоса " Национална лотария ", който остана без лиценз след следствието против Божков.

Румен Чандъров е по-известен с това, че има два от най-големите хотели в Слънчев бряг през веригата си " ДИТ " и се занимаваше с ръководство на футболни клубове - в това число за малко на " Ботев " Пловдив през 2016 година - преди да записва
хазартен бизнес.

В meme-то, което се популяризира по адрес на очевидеца, се твърди погрешно, че Киров е сниман във видео на " Ефбет " на братята Найденови - някогашните съдружници на Божков, които се оплакаха от закани за ликвидиране, и дадоха мотив за акцията на Гешев против него.

Ето, не сме прави. Не е клошар - пастир е.
— Dobri Karadzhov (@bai_Dobri)
Реакциите и извинението

Разпространението на теорията за " подставения " очевидец беше посрещнато от мнения на десетки хора, които показват, че са посещавали конната база, познават хората от екипа и Станимир Киров е част от него.

" Мисля, че е последният, който би взел участие в някаква “схема ”/ “постановка ”. Изкарва си прехраната с нелек физически труд в конната база, да, взел участие е и в реклама ", написа Камелия Димитрова под обява на Емил Джасим, споделил подозрения в ролята му.

Друг човек на име Петър Добринов споделя, че Киров работи в базата " от най-малко 10 години ".

" Това, че странично изкарва някой различен лев пред камерата, не го прави автоматизирано пионка ", споделя той.

Но и двамата споделят, че въпросът с достоверността на изказванията за " атентат " против Гешев продължава да буди подозрения.

Самият Джасим редактира поста си, като уточни, че се е обадил персонално на Станимир Киров, с цел да се извини, че го е сравнил с " клошар, характерен за прокуратурата deus ex machine, който всички чакахме да се появи ".

" Поднасям откровени извинения, в случай че си се почувствал обиден от написаното от мен, което няма нищо общо с теб като персона, а единствено с следващото " съвпадане " по този случай и с термини употребени от прокуратурата при следствието на странни случаи като този ", написа той, като декларира, че коментарът му е бил ориентиран към " основателното подозрение, което имаме към прокуратурата ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР