Мъж с нож уби най-малко четирима души и рани няколко

...
Мъж с нож уби най-малко четирима души и рани няколко
Коментари Харесай

Четирима полицаи убити при нападение в Париж

Мъж с нож умъртви минимум четирима души и рани няколко други в централата на полицията в Париж, заяви полицейски източник пред FRANCE 24. Нападателят е погубен.

Атаката е осъществена през днешния ден следобяд в централата на полицията на Île de la Cité, която се намира до катедралата " Нотр Дам ".

Извършителят е чиновник в централата на полицията, разгласи източник от полицейски профсъюз пред " Ройтерс.

Информацията към момента е спорна и няма удостоверение от управляващите.

Френски медии, базирайки се на източници, оповестяват за четирима починали при офанзивата, само че не е ясно дали жертвите са служители на реда или цивилни чиновници.

Вестник " Паризиен " написа, че четири индивида са починали при нападението. Друг човек е потърпевш.

Агенция Франс Прес осведоми, базирайки се на източници, че четирима служители на реда са убити.

Източници обявиха пред Агенция Франс Прес, че мъжът, работил като чиновник в централата на полицията, е убит в двора на постройката, която се намира до катедралата " Нотр Дам ".

Източници от полицията оповестиха, че офанзивата може да е обвързвана с възмездие поради следствие. Според Агенция Франс Прес и " Фигаро " нападателят е бил административен чиновник. Вероятно става въпрос за споразумяване на персонални сметки, а не за тероризъм.

Парижката метростанция до централата на полицията е затворена от съображения за сигурност, оповестяват от транспортния оператор RATP.

Нападението е осъществено към 13,00 часа локално време.

Вътрешният министър Кристоф Кастанер е на мястото на офанзивата.

Преди ден хиляди служители на реда стачкуваха в Париж против ниските заплати, дългите работни часове и нараствания брой на самоубийствата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР