Мъж с инициали С. Д., който почина по-рано този месец

...
Мъж с инициали С. Д., който почина по-рано този месец
Коментари Харесай

Карма: Мъж умря от алкохол менте, купен с фалшиви пари

Мъж с букви С. Д., който умря по-рано този месец в Истанбул, беше разпознат от полицията като един от водачите на тайфа, печатала подправени пари. Вестник „ Сабах “ заяви, че мъжът е купил подправен алкохол с парите, създадени от бандата му и в последна сметка е умрял.

Членовете на неговата тайфа бяха хванати от турските сили за сигурност предходната седмица в „ Операция Бенджамин “, която се организира в столицата Анкара и други градове. Бандата е виновна за стартирането в обращение на долари, турски лири и други валути и до момента е произвеждала пари на стойност над 562 000 $ (5 милиона TL), съгласно полицията. Деветдесет и шест обвинени, в това число водачи на бандата, бяха задържани.

В Турция се регистрират редица смъртни случаи от подправени питиета през последните две години. Миналият октомври 80 души починаха в границите на няколко седмици в цялата страна. Също предходната година 30 души в Истанбул, най-вече задгранични жители, починаха след консумация на чист алкохол, като неправилно считали, че това ще им помогне да се предпазят ковид.

Силите на полицията и жандармерията заловиха хиляди литри подправен алкохол при акции в противозаконни ателиета и десетки бяха задържани. Повечето смъртни случаи и хоспитализации са открити вследствие на потреблението на домашен почистващи препарати при производството на алкохол. Най-слабо изразеният резултат на подправения алкохол, когато се употребява в огромни количества, е трайна слепота.

Експерти споделят, че астрономическите цени на алкохолните питиета в Турция, в резултат на високите държавни акцизи, тласкат потребителите към напитки менте. Те поучават потребителите да купуват питиета от лицензирани, надеждни дилъри и да ги ревизират за бандероли, което подсигурява, че продуктът е автентичен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР