Мъж прогледна след успешно лечение в България, 2 години след

...
Мъж прогледна след успешно лечение в България, 2 години след
Коментари Харесай

След успешно лечение мъж прогледна, 2 години след като загуби зрението си

Мъж прогледна след сполучливо лекуване в България, 2 години откакто загуби зрението си. 

За историята на Енгюр описа лекуващият му неврохирург доктор Емануил Найденов. 

Допреди две години животът на Енгюр протичал обикновено, до момента в който не почнало всекидневно мощно главоболие, а зрението му почнало да понижава. 

Енгюр стартира да търси помощ в разнообразни лечебни заведения, обикаля и доста европейски страни, само че не получава ясна диагноза и опция за лекуване. В последна сметка той губи изцяло зрението си. 

Преди две седмици мъжът е прегледан от български експерт и е ориентиран за консултация с неврохирург в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски ” в София, където е признат за лекуване.

Лекарите правят нужните процедури и слагат точната диагноза - нараснало вътречерепно налягане, водещо до загуба на зрение. 

Веднага се пристъпва към лекуване. Извършена е минимално инвазивна интервенция, след която зрението на Енгюр
се връща.

Той си потегля от болничното заведение и за първи път от 2 години стартира да вижда придвижване.

На надзорен обзор след месец лекарите би трябвало да дефинират каква част от зрението си Енгюр ще възвърне.

" Щастие е да върнеш очите на човек! Това е просто една история с благополучен край ", съобщи доктор Найденов, представен от bTV.

" Като общо обръщение от нея, персонално аз се надявам повече хора да могат да „ видят ” през очите на Енгюр, че в България се прави медицина на международно равнище, макар провокациите на системата. Тенденцията е осезаема. Имаме от ден на ден такива образци, разочаровани от здравните услуги в чужбина хора, търсещи лекуване при нас. Пациенти от Италия, Холандия, Армения, Гърция, Кипър и Македония. Това демонстрира едно - доверието към българските лекари и медицински сестри e високо. Признати и търсени сме. Гордея се, че съм останал тук и работя в тази тенденция. Нека хората знаят, че могат да разчитат на българските лекари, дружно да градим бъдещето на тази страна ", добави доктор Найденов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР