Мъж предизвика паника в театър в американския град Балтимор, след

...
Мъж предизвика паника в театър в американския град Балтимор, след
Коментари Харесай

Мъж крещи Хайл Хитлер и Хайл Тръмп в театър в САЩ, предизвика паника

Мъж провокира суматоха в спектакъл в американския град Балтимор, откакто е почнал да крещи " Хайл Хитлер! Хайл Тръмп! " по време на антракта на класическа пиеса, основана в еврейско село в царска Русия. Изригването на посетителя по време на представлението " Цигулар на покрива " е предиздвикало паникьосани хора да се втурнат към изходите, оповестява " Асошиейтед прес ".

 Графит
Графит " гибел за всички евреи " в синагога в Ню Йорк

Зачестяват антисемитските прояви в Съединени американски щати

Рич Шер, софтуерен и финансов публицист, който е бил един от над 1000-та души, участвали на спектакъла в спектакъл " Хиподрум " в сряда вечерта тамошно време, съобщи, че мъж, изравен на балкона, е провокирал разстройването. Той разказа шокирани присъстващи, които в началото замръзнали в комплициране и боязън , откакто мъжът почнал да крещи по време на антракта.

" Всичко просто стана в действителност, в действителност безшумно. И тогава чух този човек да крещи: " Хайл Хитлер! Хайл Тръмп! ", уточни Рич Шер. Други гости са му споделили, че те също по този начин са чули мъжът да крещи лозунга на Тръмп " Да създадем Америка велика отонво ".

Няколко десетки души са се втурнали към входовете, прецизира Шер, до момента в който други са почнали да викат за сигурност. Шер посочи, че се е подготвил за опцията мъжът да открие пукотевица в цялостния спектакъл. " Не искаш да мислиш за най-лошото, само че се подготвях да отвръщам при положение на пукотевица ", разяснява той.

От полицията показаха, че мъжът им декларирал, че в действителност бил стимулиран да изкрещи поздрави към Хитлер и Тръмп поради пренебрежението му към президента . Мъжът, разпознат като Антъни Дерлунас на 58 години, им споделил, че бил " пил доста вечерта ". Правоприлагащите органи считат, че той не е опасност за публичната сигурност.

Паниката в театъра се случва няколко седмици, откакто въоръжен мъж простреля 11 души в синагога в американския град Питсбърг. Заподозреният за стрелбата - 46-годишният Робърт Бауърс, изрази ненавист към евреите по време на кървавата баня и по-късно сподели на полицията, че " всички тези евреи би трябвало да умрат ".

Това също по този начин става и дни откакто ФБР разгласява отчет, показващ 17% скок на закононарушенията от ненавист през 2017 година, както и 37 на 100 нарастване на антисемитските закононарушения, свързани с ненавист.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР