Мъж преби сестра си в собствения ѝ дом. Самата тя

...
Мъж преби сестра си в собствения ѝ дом. Самата тя
Коментари Харесай

Мъж с психични проблеми преби сестра си в собствения й дом

 Мъж преби сестра си в личния ѝ дом. Самата тя разгласява в профила си във Фейсбук фотография след багра. Гергана Даракчиева описа фамилната история и детайлности за побоя - по какъв начин тя и децата ѝ си стоят у дома, нейният брат нахлува и се стига до побоя. Посочи, че брат ѝ е с биполярно разстройство, няколко пъти арестуван, употребяващ опиати.

" Чух боричкане по вратата, след което той нахлу в жилището и стартира да крещи, че в случай че още един път се обадя на полицията, ще ме убие. Започна да ме удря с юмруци в лицето, да ме блъска в стената и да ме рита. Това се случва пред двете ми дребни деца. Той блъсна и сина ми. Това продължи 10 минути. Ту крещеше, ту се успокояваше ", описа пред NOVA Гергана.

Жената, дружно с майка си, е потърсила прокурорско разпореждане за въдворяване на мъжа в център за психологично здраве.

" Не го вършим за първи път. Аз и майка ми живеем в обща кооперация и сме очевидци на неговото държание и сме най-потърпевши, като близки. През април той беше въдворен още веднъж с прокурорско разпореждане - за трети или четвърти път ", сподели тя.

Гергана изясни, че брат ѝ е бил изписан от център за психологично здраве на 10-и май. В епикризата било написано, че в първите дни е връзван с въжета. Впоследствие е почнал да се усъвършенства.

" Изписано му е лекуване, което той изрично е споделил на майка ми, че няма да съблюдава, тъй като не се усеща болен. Посягал е и на майка ми. Позволи си да посегне на съседка, счупи на няколко пъти входната врата на кооперацията. Отправя закани към действителни и мислени хора през терасата ", добави пострадалата.

Тя настоя за законово решение какво би трябвало да се прави с хора с сходни проблеми.

Д-р Надя Желязкова от Центъра за психологични болести в Бургас изясни, че мъжът е прочут на структурата от 2017 година В интервал от над две години той е бил в затвор в чужбина, където е лекуван и психиатрично.

" В България на психиатрично лекуване се подлагат пациенти, които заявяват предпочитание за непринудено лекуване. След сключване на осведомено единодушие. Принудителното настаняване се реализира според наредбите от Закона за здравето ", сподели още Желязкова.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР