Мъж преби родителите си с метална тръба, юмруци и крака,

...
Мъж преби родителите си с метална тръба, юмруци и крака,
Коментари Харесай

Обвиниха рецидивист, пребил с тръба родителите си

Мъж преби родителите си с железна тръба, юмруци и крайници, откакто отказали да му дадат пари. Районна прокуратура – Враца го упрекна за тормоз над родителите си и за несъблюдение на заповед за отбраната им от домашно принуждение. Тя му била наложена след систематичният побой, който им налагал. Това оповестяват от прокуратурата. 

Обвиняемият е престъпно проявен. Срещу него има 66 водени заявителски материали и 11 криминалистични регистрации. Осъждан е 19 пъти. Понастоящем изтърпява дейно следващото му наложено наказване „ отнемане от независимост ".

 
След освобождение от пандиза през август 2022 година той заживял в с. Борован в дома на възрастните си родители. Той не работел, злоупотребявал с алкохол, желал пари от тях. Когато те му отказвали, заплашвал ги, обиждал и ги пребивал.

Първоначално потърпевшите търпели издевателството, налаган от сина им. Впоследствие обаче ситуацията станало нетърпимо. След следващия побой и закани от страна на обвинения. родителите му подали в съда молба по Закона за отбрана от домашното принуждение.

На съображение издадена заповед за незабавна отбрана, а по-късно и по решението на съда обвиненият бил длъжен да се въздържа от домашно принуждение по отношение на възрастните хора. и му било неразрешено да ги приближава на по-малко от 200 метра за период от 12 месеца. Освен това той бил отхвърлен от взаимното жилище, което обитавал с родителите си.

С цел минимизиране на напрежението и отбягване на спорове, потърпевшите се преместили в различен парцел в селото, оставяйки го да живее самичък.

Вечерта на 02.06.2023 година, макар наложените му ограничаващи ограничения, Обвиняемият отишъл в дома им и още веднъж изискал от тях пари. Техният отвод го ядосал. Той пребил двамата си родители с железна тръба, с юмруци и крайници. Успял да вземе от татко си ключ от колата му и избягал. По-късно се върнал, подкарал колата, аварирал с нея и я изоставил.

По случая бил подаден сигнал и формирано досъдебно произвеждане.

Предстои следващото за обвинения наказателно дело да продължи в съда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР