Мъж, поставен под , отменена по-късно от съда, поиска 15

...
Мъж, поставен под , отменена по-късно от съда, поиска 15
Коментари Харесай

Мъж под карантина твърди, че се стресирал и разболял от рак, иска 15 000 лева от РЗИ

Мъж, подложен под, анулирана по-късно от съда, изиска 15 хиляди лева обезщетение от Столичната РЗИ. К. У. от село в Гоцеделчевско твърди в иск до съда в Благоевград, че вследствие карантинирането му против ковид претърпял психическо страдалчество, унижено достолепие, възприятие на беззащитност, отрицателни прочувствени прекарвания, стрес, терзания по какъв начин да търси прехранване в комплицираната икономическа обстановка, загуба на сън и избягване от познати, другари и съседи. Мъжът твърди още, че вследствие на възбраната му да излиза за 14 дни се разболял от рак, предава.

Административният съд обаче отхвърли жалбата му като неоснователна. Решението е на първа инстанция и може да се апелира. К. У. дошъл в България с полет на Аерогара София на 7 юни 2020 година На летището чиновници от РЗИ му издали наставление за наложителна 14-дневна карантина, тъй като " идва от рискова зона ". Той обжалвал заповедта и тя била анулирана през октомври м.г., т. като в Закона за здравето не съществува " рискова зона ".
 Съдят здравното министерство поради зеления документ, има куп тъжби Съдят здравното министерство поради зеления документ, има куп тъжби
28 тъжби против заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров, с която от предишния четвъртък в България бе въведен зеления документ, са...

По-късно, през април 2021 година мъжът се разболял от тежко онкологично заболяване и претърпял две интервенции. Смята, че налагането на наложителна карантина на българи, идващи от други страни, без да им е изработен наложителен тест или без да им е изтънчен негативен резултат е нарушаване на права и свободи, нелегално отнемане от право на напредване. Пред съда обаче К. У. не е съумял да потвърди, че карантинирането му е довело до твърдяните неприятни преживявания и терзания.

Магистратите са безапелационни, че предписанието не е го е унижило и злепоставило. Карантинирането не се възприема като наказване или глоба, а се прави за запазване на публичното здраве, не е обидно, унизително, злепоставящо или дискредитиращо, безапелационен е съдът. Не бе открита и директна връзка сред слагането му под карантина и влошеното здравословно положение и онкологично заболяване, тъй като диагностицирането му станало много по-късно, а и нямало медицински доказателства за това, предава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР