Мъж получи условна присъда от 1 г. и 4 месеца

...
Мъж получи условна присъда от 1 г. и 4 месеца
Коментари Харесай

Условна присъда за мъж, причинил смъртта на майка си поради немарливост |

Мъж получи условна присъда от 1 година и 4 месеца с 3-годишен изпитателен период за причиняване на гибелта на майка си поради немарливо отношение към монтажа и направата на бутилка за пропан бутан на колата си.

Обвинението твърди, че резервоарът бил направен от подсъдимия със заварени дефектни съединения, несъвместими за налягане на метановия въглеводород от 220 bar. Липсвали тествания и документ за монтаж. Целта на подмяната на бутилката от метан на пропан бутан била възстановяване работа на мотора и изгодност.

Пострадалата жена се возила в колата, ръководен случайно от родственик на подсъдимия, която решила да зареди на бензиностанция, само че бутилката избухнала. Възрастната жена била превозена до МБАЛ Добрич, където по-късно умряла.

Според прокуратурата с дейностите си подсъдимият е нарушил регламентирани в разпоредба условия за изискванията и реда за изменение в структурата на записаните пътни транспортни средства. Съдът обаче го оправда за част от тях.

Делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване и в началото избраното наказване на подсъдимия беше понижено с една трета, откакто се е призна за отговорен, оповестяват от Добричния съд. Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира пред Апелативния съд – Варна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР