Мъж получи 1 милион долара обезщетение, след като е прекарал

...
Мъж получи 1 милион долара обезщетение, след като е прекарал
Коментари Харесай

Мъж получи 1 милион долара обезщетение, след като е прекарал 17 години в затвора погрешка 


Мъж получи 1 милион $ обезщетение, откакто е прекарал 17 години в пандиза простъпка, написа LadBible. Ричард Джонс е бил задържан през 2000 година за въоръжен обир, осъществен от негов образен двойник на име Рики Амос. Жертвата и очевидци на грабежа са разпознали неверния мъж и по този начин той е бил наказан на 17 години затвор, написа " Струма ".

Престъплението е осъществено през 1999 година на паркинга на търговски център в Канзас. Мъж опитал да открадне чантата на жена. Въпреки алибито на Джонс, който по това време бил с гаджето си, както и на неналичието на доказателства на място, той е бил упрекнат и наказан. 

Джонс неведнъж опитал да потвърди, че не той е причинителят на опита за въоръжен обир, само че несполучливо. Учени от Правния институт в Канзас си сложили за цел да изчистят името на Джонс. По време на процеса те разкрили двойника на мъжа, който в това време бил в пандиза по друго обвиняване. Така, откакто учените потвърдили, че отпечатъците от мястото на събитието съответстват с тези на Амос, а не на Джонс, мъжът най-сетне бил пуснат на независимост. 

Така той е освободен през 2017 година. Оттогава допреди дни Джонс се е борил и за обезщетение за прекараното време зад решетките. Решение на градския съд в Канзас го трансформира в милионер – шанс, в който в никакъв случай не е вярвал. Освен компенсацията, мъжът е получил и документ за чисто досие. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР