Мъж почина снощи след като беше ударен от мълния в

...
Мъж почина снощи след като беше ударен от мълния в
Коментари Харесай

Сградите около беседката, ударена от мълния в "Люлин", вероятно са без гръмоотвод

Мъж умря нощес откакто беше ударен от гръмотевица в столичния квартал " Люлин ".

В междублоково пространство в столичния квартал " Люлин " през вчерашния ден пада гръмотевица в непосредствена непосредственост до беседка, където са седели 47-годишният мъж и неговите съседи.
Мълния умъртви мъж в столичния квартал " Люлин " Той е умрял в „ Пирогов ”
Земята не е съумяла да поеме силата от мълнията и най-общо казано е " рикоширала " към най-близкото място – беседката, която е железна.

Съседите незабавно викат " Бърза помощ ". Сигналът е получен към 20,17 ч.. Линейката идва на мястото на случая за 8 минути. И незабавно транспортира мъжа към " Пирогов ". За страдание обаче, той издъхва минути преди да бъде признат в болничното заведение.

Най-вероятно постройките в близост нямат гръмоотводи и това е ускорило случая. Според хора от квартала, това не е първият сходен случай.

Преди две години гръмотевица удря блок, покрай случая. Тогава се подпалва покрива на блока и вредите са единствено материални, без потърпевши хора.
Пригответе се за още стихии през днешния ден До 37 градуса в края на седмицата
Експертите напомнят, че никой не може да бъде предпазен 100% при рухване на гръм, даже и да има гръмоотводи.

По време на гръмотевична активност най-добре е човек да застане на едно място надалеч от високи стълбове, дървета и краката му да са прибрани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР