Мъж почина пред Центъра за спешна помощ в Самоков. На

...
Мъж почина пред Центъра за спешна помощ в Самоков. На
Коментари Харесай

48-годишен издъхна в кола пред Спешна помощ, нямало лекар

Мъж умря пред Центъра за незабавна помощ в Самоков. На видеоклип, сниман от околните на умрелия, се вижда по какъв начин той лежи в безпомощно положение на задната седалка на автомобил, до момента в който чака да се появи доктор. Оказва се, че медикът, който е бил на промяна, е трябвало да придружи различен незабавен пациент с кола за спешна помощ до София. На място била единствено здравната сестра, заяви NOVA.

„ Чичо ми имаше бъбречна непълнота. Получи припадък. Пристигнахме в Спешна помощ и излезе някаква жена, която ни сподели, че няма лекар ”, споделя Петър Илиев, племенник на умрелия.

По думите повече от 30 минути чичо му не е получил помощ и е умрял. „ Лекар в следствие пристигна вътре от отделението ”, показва Петър.

Дежурният доктор не бил в кабинета, тъй като се наложило да придружи незабавен пациент до София. 

 



„ В този миг реанимационен екип от Самоков е пътувал към София с пациент, който е бил в доста тежко положение ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Катя Сунгарска, представител на ЦСМП- София. “Във филиала е останала една здравна сестра, тя няма право да прави никакви дейности без управлението на доктор ”, дпълни Сунгарска.

Тя посочи, че филиалите на Спешна помощ в региона не са незабавни отделения на лечебните заведения.

„ Работното място на незабавните екипи е в колите за спешна помощ и те това вършат ”, уточни тя. Според нея лекари от болничното заведение са реагирали в границите на 6-7 минути, а не след половин час, както настояват околните. 

Лекар въпреки всичко идва, само че той единствено установи гибелта на мъжа. Медикът е извикан от болничното заведение в Самоков, което е друго звено от “Спешна помощ ”.

От “Спешна помощ ” прецизират, че в случай че сътрудниците им са отвън филиала, лекарска помощ би трябвало да се търси от здравното заведение, в което се обитават.

През юни беше последният случай на нападнати медици в “Спешната помощ ” в Самоков. От тогава досега са напуснали работа 2-ма лекари, 20-ма фелдшери и една здравна сестра. 

Междувременно стана ясно, че с цел да се улесни работата, болничното заведение в Самоков ще кандидатства за отваряне на Спешно поделение. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР