Мъж почина пред столичната Пета МБАЛ, минути след като бил

...
Мъж почина пред столичната Пета МБАЛ, минути след като бил
Коментари Харесай

Мъж почина пред столична болница, никой не опитал да му помогне

Мъж умря пред столичната Пета МБАЛ, минути откакто бил изписан. Никой от болничното заведение не е опитал да помогне на мъжа.

" Човекът излезе подпрян на племенника си, само че колабира и не можа да стане ”, описа пред Нова телевизия Пламен Стойков, който е другар на племенника на умрелия мъж. 

Стойков споделя, че отишъл на регистратурата, с цел да помоли за помощ, само че оттова почнали да го разпитват от коя хирургия е колабиралият мъж. 

" Аз им споделих, че не ме интересува, да изкарат някой, тъй като индивидът лежи на земята, чакахме, чакахме по едно време излезе една дама и стартира да го пита за обществения му статус и за това, дали е женен, обезпечен ”, допълва той.

Близките на умрелия се обаждат и на тел. 112, само че колата за спешна помощ идва едвам след половин час, когато към този момент е късно.

Според шефа медиците в болничното заведение не са разбрали, че има човек в безпомощно положение пред лечебното заведение. 

„ В момента тече инспекция сред сътрудниците, дали са били осведомени и в случай че са, за какво не са реагирали. Ще разгадавам на всичките техни отзиви - и на регистратура, и на личния състав ”, обяснява шефът Борил Петров.

Починалият мъж е на 71 години, имал е голям брой болести. Той се е лекувал в болничното заведение от февруари. Все още не е ясна повода за гибелта му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР