Мъж отиде да си купи на вересия кисело зеле от

...
Мъж отиде да си купи на вересия кисело зеле от
Коментари Харесай

Нагла кражба! Мъж задигна оборота на магазин, докато си пазарува на вересия

Мъж отиде да си купи на вересия кисело зеле от локален магазин, само че на потегляне реши да забогатее с оборота,научи BulNews.bg. Дръзката кражба станала в края на януари предходната година в Оряхово, като едвам преди дни крадецът Б.И.С. беше наказан за постъпката си.
От документите в районния съд в Оряхово излиза наяве, че мъжът е осъждан, само че оправдан. На 27 януари от 9 до 9.30 часа крадецът влезнал в хранителен магазин в центъра на града с желанието да вземе на вересия кисело зеле. Б.И.С. бил от постоянните клиенти на продавачката и постоянно пазарувал, само че плащал по-късно, тъй като много постоянно закъсвал за пари. Крадецът се издържал с инвалидната пенсия от 120 лв. на дамата, с която живеел на фамилни начала.
Продавачката влезнала в склада на комерсиалния обект, с цел да вземе от стоката, като през това време Б.И.С. забелязал портмонето на масата зад щанда и решил да го вземе. За да отклони вниманието й изискал да купи от магазина и риба. Жената още веднъж влезнала в склада, а мъжът бързо дръпнал портмонето. Той взел рибата и си тръгнал най-спокойно.
Крадецът отишъл в дома си и споделил на дамата, с която живее, че е намерил портмонето на пазара в Оряхово. Извадил от него паричните средства и ги преброил. Част от парите сложил в плик, а останалата част прибрал у себе си. Веднага по-късно изгорил портмонето в печката.
Оказало се, че в него имало 617 лв.. Малко по-късно същия ден продавачката открила неналичието и незабавно извикала полицията. Жената обяснила, че по времето, когато изчезнало портмонето в магазина са пазарували двама мъже, като показала кои са и къде живеят. Униформените незабавно претърсили жилищата на обвинените и заловили Б.И.С., който по-късно предал на пострадалата откраднатата сума.
За дейностите си мъжът е наказан условно на половин година затвор. Присъдата предстои на обжалване пред врачанския областен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР