Мъж от Юта, заподозрян в заплахи към президента Джо Байдън, е застрелян и убит, след като ФБР е връчило заповед

...
СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (АП) — Мъж от Юта, обвинен в
Коментари Харесай

СОЛТ ЛЕЙК СИТИ (АП) — Мъж от Юта, обвинен в отправяне на заплахи срещу президента Джо Байдън, е бил застрелян и убит от агенти на ФБР часове преди президента се очакваше да кацне в щата в сряда, казаха властите.

Специални агенти се опитваха да връчат заповед за дома на Крейг Делю Робъртсън в Прово, южно от Солт Лейк Сити, когато стрелбата стана в 6: 15 сутринта, се казва в изявление на ФБР.

Планира се Байдън да лети за Юта късно в сряда. Стрелбата се преразглежда от ФБР.

В съдебните документи се твърди, че Робъртсън споменава „убийство на президент“ и също така се твърди, че е отправял заплахи срещу окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, главния прокурор Мерик Гарланд и нюйоркския AG Летиция Джеймс.

„Моментът е подходящ за президентско убийство или две. Първо Джо, после Камала!!!” властите казват, че Робъртсън е написал в публикация във Facebook от септември 2022 г., включена в документите. В съдебните документи веднага не е посочен адвокат на Робъртсън.

Байдън е по средата на пътуване до Западните Съединени щати. Той прекара сряда в Ню Мексико, където говори във фабрика, която ще произвежда вятърни кули, и е планирано да лети до Юта по-късно през деня.

В четвъртък се очаква да посети болница по въпросите на ветераните, за да говорете за PACT Act, който разшири предимствата на ветераните, и организирайте набиране на средства за преизбиране.

__

Уайтхърст съобщи от Вашингтон.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР