Мъж от Юта, представящ се за лекар, продаващ фалшиво лекарство за COVID-19, арестуван след тригодишно издирване

...
63-годишен мъж беше арестуван в Юта години след като беше
Коментари Харесай

63-годишен мъж беше арестуван в Юта години след като беше обвинен в престъпления, свързани с продажбата на фалшиво лекарство за коронавируса , казаха служители в понеделник.

Според съдебни документи Гордън Хънтър Педерсън, 63, е продавал онлайн продукт със „структурно алкално сребро“, за който се твърди, че „резонира или вибрира с честота, която разрушава мембраната на вируса (COVID-19) , правейки вируса неспособен" да зарази някого. Педерсен също твърди, че е „лекар по медицина против стареене“ с докторска степен по имунология и натуропатична медицина, според документите.

Гражданска ограничителна заповед, издадена през 2020 г., спря способността на Pedersen да продава продуктите, каза Министерството на правосъдието на САЩ в съобщение за новини от същата година. Той също така беше обвинен във федералния съд по обвинения в измама по пощата, измама по електронен път и престъпление във въвеждане на неправилно търгувани лекарства в междущатската търговия с намерение за измама и подвеждане, се казва в съобщение за пресата на окръг на щатската прокуратура на Юта.

Заповед за арест на Педерсен беше издадена през август 2020 г., когато той не успя да се яви във федералния съд за обвинителния акт. Последва тригодишно издирване, което приключи това лято, когато Педерсен беше забелязан от федерални агенти на 5 юли 2023 г. 

използвайки своята онлайн църква, за да продава токсична промишлена белина като фалшиво лекарство за COVID-19. Четиримата мъже бяха признати за виновни в заговор за измама на Съединените щати и доставка на наркотици с неправилна марка, според съдебните регистри, и ще бъдат осъдени през октомври.

През 2021 г. главният прокурор на САЩ създаде Специална група за борба с измамите COVID-19 за предотвратяване и преследване на такива измами.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР