Мъж от Вирджиния, откраднат от майка при раждането, пътува по света, за да я прегърне за първи път: „океаните, които изплаках“

...
42-годишен мъж от Вирджиния прегърна биологичната си майка за първи
Коментари Харесай

42-годишен мъж от Вирджиния прегърна биологичната си майка за първи път този месец след като са били разделени при раждането и не са се виждали оттогава.

„Здравейте, мамо“, каза Джими Липърт Тайдън на Мария Анджелика Гонзалес на испански, когато двамата се срещнаха за първи път в дома й в Валдивия, Чили, през август. „Много те обичам“, каза той, докато се прегръщаха, едновременно с насълзени очи и емоционални.

Преди четиридесет и две години болничните работници взеха сина на Мария Анджелика Гонзалес от ръцете й веднага след раждането му, и по-късно й казаха, че той е починал. Сега те трябва да се срещнат лице в лице.

„Миджо (сине), нямаш представа какви океани изплаках за теб, колко нощи съм бил буден, молейки се Бог да позволи ще живея достатъчно дълго, за да науча какво ти се е случило“, спомня си Тайдън думите на рождената му майка по време на забележителната им среща. семейство и 42-годишният мъж обясни на Асошиейтед прес как е подходил към първата им среща.

„Това ме разби... Бях задушен заради тежестта на този момент", каза той по време на интервю от Ашбърн, Вирджиния, където работи като адвокат по наказателни дела. „Как се прегръща някого по начин, който компенсира 42 години прегръдки?“

Събирането включваше не само Тайдън, тъй като той пътува до Чили със съпругата си Йохана и двете им дъщери, Ебба Джой, 8, и Бети Грейс, 5, за да се запознаят с новооткритото му семейство.

За първи път Гонзалес трябва да се срещне със своя изселен син, нова снаха и две нови внучки. Thyden за първи път също трябваше да се срещне със своите биологични проблеми и сестра си. Всички бяха изпълнени с радост.

Когато Тайдън и семейството му влязоха в дома на майка му, бяха посрещнати с 42 цветни балона, всеки от които означаваше една година загубено време с неговото чилийско семейство.

„Има овластяване в пукането на тези балони, овластяване в това да бъдеш там със семейството си, за да направиш опис на всичко, което е изгубено“, каза той. „Документите, които имам за моето осиновяване, ми казват, че нямам живи роднини. И през последните няколко месеца научих, че имам майка и че имам четирима братя и сестра.“

Пътуването на Тайдън да намери майка му и родното му семейство започнаха през април, когато случайно попадна на новинарска история за родени в Чили осиновени деца, които са се събрали отново с техните роднини.

След това той реши да направи ДНК тест от генеалогичната платформа MyHeritage , което потвърди, че е 100% чилиец. Тестът също така го съпостави с първи братовчед, който също използва платформата.

Тайдън изпрати на братовчед документите си за осиновяване, които включват адреса на рождената му майка и много често срещано име в Чили: Мария Анджелика Гонзалес.

Братовчедът имаше Мария Анджелика Гонзалес от страна на майка им и помогна да го свърже с жената, която в крайна сметка беше идентифицирана като негова майка.

Гонзалес обаче , не приемаше телефонните му обаждания, тъй като истории за осиновяване като тази понякога се използват за финансова изгода.

Тоест, докато той не й изпрати снимка на съпругата и дъщерите си.

„Тогава просто язовирната стена се скъса", каза Тайдън, който изпрати още снимки на американското семейство, което го осинови, времето му в американските морски пехотинци, сватбата му и други моменти от живота.

"Опитвах се да запазя 42 години на живот, отнет от нея. Отнет и от двама ни", каза той.

Чилийската организация с нестопанска цел Nos Buscamos също помогна и установи, че Тайдън е роден преждевременно в болница в Сантяго, столицата на Чили.

Според Тайдън той е бил взет от грижите на Гонзалес и поставен в инкубатор. Тогава тя беше инструктирана да напусне болницата.

Когато се върна да вземе бебето си, й казаха, че е починало и тялото му е изхвърлено.

Той беше случай на „фалшиво осиновяване“, схема за трафик на деца, която съвпадна с много други нарушения на човешките права, извършени по време на 17-годишното управление на генерал Аугусто Пиночет, който ръководи чилийския преврат за сваляне на марксисткия президент Салвадор Алиенде през 70-те години.

Нос Бускамос изчислява, че десетки хиляди бебета са били отнети от чилийски семейства през 70-те и 80-те години на миналия век.

„Истинската история е, че тези деца са били откраднати от бедни семейства, от бедни жени, които не са Те не знаеха как да се защитят", каза Констанца дел Рио, основател и директор на Nos Buscamos.

По време на диктатурата най-малко 3095 души са били убити според правителствени данни и десетки от хиляди други бяха измъчвани или затворени по политически причини.

Nos Buscamos си партнира от две години с платформата за генеалогия MyHeritage, която предоставя безплатни комплекти за ДНК тестове у дома за разпространение на чилийски осиновени и заподозрени жертви на деца трафик в Чили.

Въпреки че Тайдън се събра успешно с родното си семейство, той признава, че събирането може да не върви добре за други осиновени.

„Можеше да е много по-лоша история ," той каза. „Има хора, които откриват някои наистина неприятни подробности за техния произход.“

Докато бяха в Чили, Тайдън и дел Рио се срещнаха с един от седемте следователи, работещи за разглеждане на хиляди случаи на фалшиви осиновявания като неговия.< /p>

Тайдън се срещна и с Хуан Габриел Валдес, чилийският посланик в Съединените щати, който каза, че няма механизъм, финансов или друг, за подпомагане на чилийски осиновени в усилията им да посетят родината си.

Асошиейтед прес допринесе за този доклад.


Оригинален източник на статия: Мъж от Вирджиния, откраднат от майка при раждането, пътува по света, за да я прегърне за първи път: ' океаните, които изплаках“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР