Мъж от Варна, страдащ от умствена изостаналост, нарича една от

...
Мъж от Варна, страдащ от умствена изостаналост, нарича една от
Коментари Харесай

Варненец, страдащ от умствена изостаналост, живее в шахта

Мъж от Варна, измъчен от умствена назадничавост, назовава една от градските шахти собствен дом. Това е тежката орис на Христо, чиято майка е умряла през 2020 година, а баба му го напуща преди месеци. Историята му споделя служителят на реда Павел Радев във своя фейсбук профил.

По думите му Христо се е появил пред районното в Аксаково и там са се срещнали.

" Благодарение на сътрудници, му подадохме документи за нова персонална карта, защото Христо я е изгубил. Подсигурихме го със средства за няколко дни. Като го изпратих от районното, Христо ми показа, че живее до Алба в кв. Чайка. Обещах да му занеса облекла, яке и храна, защото бе облечен с тънка тениска и робашка. Исках да видя къде живее. Заведе ме в градинката сред булевардите " Приморски ", " Васил Левски " до подлеза на стадион " Варна ". Стигнахме до една шахта и Христо ми сподели, че това е неговия дом ", написа в своя пост Павел Радев.

Мъжът се почувствал неописуемо.

" Не скърбя, че взех с мен и 14-годишния си наследник - да осъзнае в какъв свят живеем. Утре ще сезирам способените институции и ще направя всичко допустимо, с цел да му се помогне. Държава няма, абдикирала е. Всеки един от нас би трябвало да поеме ролята на страната ", декларира в умозаключение той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР