Мъж от село Долно Осеново бил извикан да прибере тялото

...
Мъж от село Долно Осеново бил извикан да прибере тялото
Коментари Харесай

Недопустима грешка в моргата: Размениха тялото на жена с това на мъж

 Мъж от село Долно Осеново бил извикан да прибере тялото на умрялата си майка от постройката на болница в Благоевград. Той споделя обаче, че вместо нея, получил тялото на чужд мъж.  От болничното заведение отхвърлиха да е станала неточност, като обясниха случката като рутинна процедура по различаване на умрял човек, оповестява Нова.

В сряда вечерта Емил Каменов получава най-страшното позвъняване. По телефона му оповестяват, че неговата майка е умряла в болничното заведение. На другата заран Емил отива с траурна организация да прибере тялото й.

" Идваме да я вземем, вървим да вършим актове, каквото е нужно… И в последния миг, отивам в моргата да я вземем и какво се оказва – те ни дават мъж. Жената я няма. Отивам, виждам – мъж! Попитах служителите какво става? Защо това не е майка ми? И първо на първо – това не е жена, това е мъж. И почват да я търсят, да я търсят ", споделя Емил Каменов.

Той споделя, че след блуждаене из етажите в болничното заведение, тялото на майка му е открито – покрито с чаршаф в Отделението по реанимация. " Тя изобщо не е сваляна в морга. Все отново ми е майка, не е куче, не е животно. Как може такива работи? Значи цяла нощ е била в стаята, къде е лежала… по какъв начин може умрял човек да го оставят да лежи в стая, в реанимация, където е умряла? Защо не са вземали ограничения да я откарат в моргата, в хладилни камери, както ги държат нормално… За мен това не е обикновено ".

Емил съобщи, че след грешката в моргата е опитал да потърси отговор от чиновниците в болничното заведение, само че не е съумял: " Няма на кого да кажа. Всички се изпокриха вътре и на кого да го кажа. Имаше някакви чиновници, какво вършим в този момент, пристигам да взема майка си, а вие ми изкарвате мъж ".

От болничното заведение обясниха, че не става дума за неточност, а за напълно рутинно различаване. От управлението прецизираха, че в моргата е имало две тела. Близките на дамата първо повдигнали неверния чаршаф, само че незабавно по-късно видели и своята близка. От лечебното заведение са безапелационни, че неточност няма. Но за Емил Каменов остава горчивината и обидата. " Как да не ми е обидно, въпреки всичко ми е майка ", безапелационен е той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР