Мъж от САЩ бил изненадан да научи, че страда от

...
Мъж от САЩ бил изненадан да научи, че страда от
Коментари Харесай

Американец произвежда бира в стомаха си, постоянно е пиян без дори да близва алкохол

Мъж от Съединени американски щати бил сюрпризиран да научи, че страда от необичаен синдром, вследствие на който стомахът му създава алкохол и по-точно бира, написа в. „ Дейли остарял “, представен от Българска телеграфна агенция.

Странният случай на 46-годишния гражданин на Северна Каролина, чието име не се загатва, е разказан в сп. BMJ Open Gastroenterology от откриватели от университета на Ричмънд.

Пациентите, страдащи от така наречен синдром на автоферментация, непрекъснато се усещат в нетрезво положение, даже и да не са употребявали какъвто и да е алкохол – бира или твърди напитки.

В дадения случай симптопите са се появили при мъжа, който преди този момент не се е оплаквал от здравословни проблеми, откакто получил контузия на палеца през 2011 година и му били предписани антибиотици. Седмица откакто прекратил приема им, почнали необикновени недоволства: нетипично държание, изразяващо се в пристъпи на меланхолия и експанзия, загуба наизуст и „ мъгла в мозъка “. Състоянието му не се подобрило даже откакто почнал да приема предписани от психиатър антидепресанти.

Ситуацията почнала да се обяснява, когато мъжът бил арестуван за шофиране в нетрезво положение. Направените му проби посочили, че наличието на алкохол в кръвта му се равнява на 10 мощни напитки. Същевременно той упорствал, че не е пил даже капка алкохол.

За да разбере повода за загадъчното си положение, мъжът се обърнал към клиника в Охайо. Повечето проби се оказали естествени, само че проби от изпражненията разкрили съществуването на дрождите Saccharomyces cerevisiae, по-известни като бирена квас, които се употребяват в производството на тестени произведения и питие.

Лекарите обаче не съумели да слагат точна диагноза и да назначат лекуване. Пациентът траял да страда от пристъпи на мощно замайване, при един от които паднал и разрушил главата си. Към момента на изписването му наличието на алкохол в кръвта му било двойно над допустимия предел. От личния състав подозирали, че пациентът скрито надига бутилката, макар непрекъснатите му уверения, че не използва алкохол.

В последна сметка мъжът се обръща за помощ към експертите от университета на Ричмънд. Те му предписват композиция от противогъбични медикаменти и пробиотици за лекуване на чревна микрофлора, с помощта на които пациентът стартира да се възвръща. Година и половина по-късно признаците на синдрома на

автоферментация изчезват и мъжът даже се връща към естественото си хранене, макар че към момента би трябвало да управлява наличието на алкохол в кръвта.

Учените позволяват, че редкият, едва изследван и евентуално рисков синдром се е показал вследствие на използването на антибиотици.Виц: Синът се кара с родителите си: Искам независимост, бира, девойки!Виц на деня: Синът се кара с родителите си:
– Писна ми непрекъснато да бъда с вас, постоянно в точния момент! Иска…Oct 6 2019skafeto.com

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР