Мъж от ромската махала в Пазарджик е завързал за теглича

...
Мъж от ромската махала в Пазарджик е завързал за теглича
Коментари Харесай

Мъж от ромската махала в Пазарджик влачи куче с колата си

Мъж от ромската махала в Пазарджик е завързал за теглича на колата си куче, след което го е влачил из центъра на града измежду бял ден. Граждани са съумели да спрат колата. Пред тях той развил сменил 3 пъти своята версия за проявената свирепост.

Възмутени жители са снимали обстановката и са подали сигнал в полицията. Снимките на раненото животно провокираха вълна от отвращение в обществените мрежи.

"Ние дойдохме незабавно след сигнала. Бяха го обкръжили няколко мъже, които го бяха спрели с колите си. Беше извикана и полицията, която пристигна след 20 минути. Кучето беше в окаяно положение, с голям брой рани и разкрит крайник. Цялото беше в кръв”, описа свидетел.

"Мъжът не искаше да каже безусловно нищо. Твърдеше, че кучето било нахапало доста хора. Животното беше в потрес и мога да кажа, че беше добродушно и обществено и по никакъв метод нямам доверие да е нападнало никой. Хора от квартала също споделиха, че познават кучето и че е извънредно положително. Животното е бездомно ", добави различен очевидец на случая.

"След прегледа при ветеринар си личеше, че кучето е редовно измъчвано. Имаше остаряла контузия на главата, удряно е с тежък предмет. Имаше и следи от дупки по лапите ", разкри очевидецът.

"Мъжът е арестуван. Според наказателния кодекс сходен акт се смята за закононарушение ", разкриха от ОДМВР-Пазарджик.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР