Мъж от пловдивското село Белозем е бил въведен в заблуждение

...
Мъж от пловдивското село Белозем е бил въведен в заблуждение
Коментари Харесай

Схемаджии обикалят пловдивски села и набелязват къщи с некролози

Мъж от пловдивското село Белозем е бил въведен в подвеждане от измамници. Това стана ясно на взаимен брифинг на полицията и прокуратурата в Пловдив.

Две дами от ромски генезис се срещнали с 66-годишния мъж. Едната от тях се сближила с него. Поискала му пари назаем - 3000 лв.. Той и дал. Впоследствие се оказало, че тя няма да може да му ги върне. Предложила му вместо това да му създадат ремонт - нейни близки. Така и станало.

Скоро обаче те почнали да го притискат за още пари за ремонта. Когато спестяванията му свършили, ромите го карали да теглите заеми. Мъжът взел десетки такива. Въпреки че ремонтът се изразявал в слагане единствено на един водосток.

След това почнали да го заплашват, че ЧСИ ще вземе парцелите му поради отговорностите. И той се принудил и трансферирал някои от неговите парцели и ниви на дамата, която в началото дал пари назаем. Така той е бил ощетен с 77 500 лв..

По-късно то се оплакал на собствен родственик и чак по-късно се е стигнало до арестите на двете дами. Предполага се, че ще има още арестувани по случая, обявиха от прокуратурата.

Извършителите са от тези групи, които някои от вас може да са виждали, обикалят по селата с лек автомобил и пет части улуци и като видят некролог на къща на възрастен човек и видят, че няма младежи в този парцел стартират диалозите за поправки - замяна на улуци, тръби, керемиди и други Ако има опция, в такива случаи би трябвало да се сгинализира в точния момент, тъй като на по-късен стадий става мъчно доказване на виновността и е мъчно да се върнат парцели или средства. ", добави Васил Костадинов, шеф на ОД на МВР-Пловдив.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР