Мъж от Пловдив преби жестоко своя питбул. Това се случило

...
Мъж от Пловдив преби жестоко своя питбул. Това се случило
Коментари Харесай

ЖЕСТОКОСТ: Мъж преби кучето си, има съмнение и за сексуално насилие над него


Мъж от Пловдив преби грубо своя питбул. Това се случило на метри от Френската гимназия в града, а учениците незабавно са алармирали полицията, само че настояват, че техен патрул се е отзовал прекомерно късно.

„ На 9 април към 8 ч. видях куче във очевидно безпомощно положение – куцаше, трепереше, имаше кръв и следи от порязване ", описа в ефира на Нова ученикът Румен Лазаров.

„ На отсрещния тротоар стоеше мъж, който извика животното. Попитах го дали е негово и за какво е в това положение. Казах му, че ще извикам полиция. Подадох сигнал, само че униформени пристигнаха след 2 часа, когато мъжът към този момент си беше тръгнал ", разясни Иван Вангов.

На място идва и преподавателят по физическо образование Стоян Божков.

„ Полицията пристигна със забавяне, взеха данните на децата и алармираха районното ръководство. След голям брой позвънявания на съседи разбрахме, че той очевидно работи в автомивка. Патрул отиде да го търси, само че не го откри ", разяснява мъжът.

Според локални поданици мъжът малтретира кучето от години. Твърди се, че животното е насилвано и полово. Много от съседите му се опасяват, защото е нападателен.

Благодарение на учениците четириногото е избавено. В момента се лекува в клиника, като от учебното заведение са почнали акция за набиране на средства за лекуването му.

От полицията в Пловдив оповестиха, че сигналът е подаден на тел 112 в 8,25 ч, 20 минути по-късно техен автопатрул се е отзовал, а в 9,10 ч е постъпил втори сигнал. Оттам допълват, че мъжът е наркозависим, престъпно проявен и има психологични проблеми. Не е арестуван за последния побой над животното, формиран му е акт.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР