Мъж от петричкото село Беласица направи макет на черквата Св.

...
Мъж от петричкото село Беласица направи макет на черквата Св.
Коментари Харесай

Шофьорът Георги направи в свободното си време истински шедьовър, на който цяла Беласица се диви

Мъж от петричкото село Беласица направи макет на черквата " Св. Пророк Илия " от подръчни материали. Мъжът се споделя Георги Сарафов и от няколко месеца работи върху своя план, да направи умалено копие на черквата " Св. Илия ". Интересното в тази ситуация е, че мъжът е елементарен водач и през свободното си време като занимание прави изобретения от подръчни материали. Най-значимият му план е този макет на черквата " Св. Илия " в петричкото село Беласица, написа Struma.com.

Макетът, който е съвсем подготвен е подложен в двора на храма, където всеки клиент може да види. Размерът му е 1м.ширина на 1м. дължина. Все още не е изцяло подготвен, има още работа по него, само че Георги Сарафов го прави изцяло идентичен с храма. До най- дребния подробност той изпипва макета и всичко се прави с подръчни материали, които не изискват кой знае какви средства.
Кметът на село Беласица Велик Филчев изрече своята признателност към Георги Сарафов за този подарък, който прави на селото, а и на всички гости на храма.

Черквата в село Беласица е една от най-посещаваните в Община Петрич. Само преди броени дни на 20 юли, когато се празнува християнския празник Св. Илия, в храма бе отслужена литургия от Неврокопския митрополит Серафим. Десетки миряни тогава посетиха храма и възпламениха свещ за здраве.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР