Мъж от Пенсилвания, който каза, че ракът му е причинен

...
Мъж от Пенсилвания, който каза, че ракът му е причинен
Коментари Харесай

Bayer е осъден да плати 2,25 милиарда долара, след като съдебните заседатели установиха, че унищожителят на плевели Roundup е причинил рак на мъж от Пенсилвания

Мъж от Пенсилвания, който сподели, че ракът му е породен от унищожителя на бурени Roundup на Bayer, получи присъда от 2,25 милиарда $ от жури във Филаделфия.

49-годишният Джон Маккивисън е диагностициран с неходжкинов лимфом " откакто е употребявал Roundup в парцела си в продължение на 20 години ", споделиха неговите юристи Том Клайн и Джейсън Иткин в взаимно изказване. Той съди Monsanto Company, която е благосъстоятелност на Bayer, в Общия съд на Филаделфия.

В петък журито издаде присъдата, която включва 2 милиарда $ наказателни вреди.

" Единодушната присъда на журито беше наказание на 50-годишно непозволено държание на Монсанто и декларация, че непозволеното му държание е неразумно неуважение на човешката сигурност и основна причина за рака на Джон Маккивисън ", Клайн и Иткин сподели.

Адвокатите споделиха, че сумата на премията " изпраща ясно обръщение, че тази мултинационална корпорация се нуждае от смяна от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР