Мъж от Обединеното кралство беше арестуван в Испания заради предполагаемата

...
Мъж от Обединеното кралство беше арестуван в Испания заради предполагаемата
Коментари Харесай

Мъж от Обединеното кралство е арестуван за масивна хакерска атака в Twitter, насочена към Байдън и Мъск през 2020 г.

Мъж от Обединеното кралство беше задържан в Испания поради хипотетичната му роля в солидна хакерска офанзива на високопоставени профили в Twitter, свързани с политици и известни персони през 2020 година, съобщи Министерството на правораздаването на Съединени американски щати в сряда.

Испанската национална полиция арестува 22-годишния Джоузеф О’Конър от името на американските управляващи. В углавен иск, подаден във федералния съд в Сан Франциско, О’Конър е упрекнат и в компютърни прониквания, свързани с източването на потребителски сметки в TikTok и Snapchat, дружно с киберпреследване на малолетен. О’Конър има общо 10 обвинявания.

Хакерът е проникнал в над 130 акаунта, в това число в тези на Джо Байдън, Илън Мъск, Бил Гейтс, Кание Уест и Барак Обама, през юли 2020 година и е подмамил хората да изпратят над 100 000 $ в биткойн на адреси, посочени в туитър постове. Широко публикуваният хак породи опасения дали Twitter прави задоволително, с цел да обезпечи сигурността на своите консуматори преди президентските избори в Съединени американски щати.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР