Мъж от Неделино е осъден да плати на НОИ сума

...
Мъж от Неделино е осъден да плати на НОИ сума
Коментари Харесай

Шест години взимал пенсия чрез измама, сега ще връща близо 42 хил. лева

Мъж от Неделино е наказан да заплати на Национален осигурителен институт сума в размер на 41 773,93 лв. за породени имуществени вреди от непозволено получени суми за пенсия за застрахователен стаж и възраст и добавки от държавното публично обезпечаване. Те са взимани за интервала 08.09.2014 година - 31.01.2021 година Решението е на Районния съд в Златоград.

Той е приет за отговорен, че е получил непозволено пенсия, откакто на 8 септември 2014 година показал в Национален осигурителен институт в Смолян подправени документи за стаж и пресмятане на пенсия от клон " Стъкларски произведения “ – София, с подправени подписи от началник на ТПК " Бусер “. Той показал документи и за подправен стаж към " Памукотекс инженеринг “ ООД. Чрез тях получавал непозволено пенсия повече от 6 години. За подправените документи е получил от съда условна присъда от две години и шест месеца с изпитателен период от три години. Мъжът е със приблизително обучение, оправдан по право и женен. Сега апелира присъдата си в Окръжния съд в Смолян.

64-годишният Й. С. е наказан да заплати още 681 лв. заплащане за експерт и 1670 лева държавна такса върху почетения размер на предявения цивилен иск.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР