Мъж от Монтана е в тежко състояние. Той е пострадал

...
Мъж от Монтана е в тежко състояние. Той е пострадал
Коментари Харесай

Полицейски произвол в Берковица? Мъж е в тежко състояние, близките задават въпроси

Мъж от Монтана е в тежко положение. Той е потърпевш в ареста. От полицията настояват, че мъжът се е блъснал няколко пъти в маса, а съгласно околните на потърпевшия става дума за полицейско принуждение. Лекарите, обаче, не се ангажираха да разясняват повода за получените контузии.

По случая са формирани досъдебни производства за причиняване на телесна щета на полицейски чиновник и за владеене на наркотични субстанции.

При рутинна полицейска инспекция са арестувани двама мъже поради очевидно нетрезво положение. Те са отведени в сектора в Берковица, където в единия разкрили суха тревиста маса. По време на полицейските дейности мъжът блъснал в лицето единият от служителите на реда. Според органите на реда арестуваният е станал през нощта от леглото и няколко пъти е паднал върху масата в ареста. Той е получил голям брой контузии и неотложно е бил откаран в МБАЛ Монтана.

" В 6.00 ч. е признато това момче, с черепно-мозъчна контузия с разкъсно пострадване на лицето и с гръдна контузия, с кръвоизлив в гръдния панер. Кръвоизливът е много сериозен към два литра са. Опериран е по неотложност. Доста тежко му беше положението. В момента е в поделение по реанимация. Състоянието му е положително и се надявам до един два дни да го изведем в отделението. ", споделя доктор Красимир Каменов, шеф Хирургия в МБАЛ Монтана.

От болничното заведение не пожелаха да разясняват по какъв начин са получени контузиите.

" Не мога да дам отговор по този въпрос. Дали е паднал, дали е обичай, дали е аварирал, ние сме длъжни да го приемем, да спасим живота му. ", добавя той.

Според околните на потърпевшия, обаче, контузиите са породени от полицейско принуждение.

" Погледнете защо става въпрос. Полицията споделя, че това са пострадвания от голям брой рухвания върху маса. Това е неуместно - получава припадъци и гърчове. Всички лекари и в незабавно поделение настояват, че и при най-тежките произшествия не са виждали такива пострадвания. ", споделя Добромир Никифоров - брат на потърпевшия.

На този стадий не е ясно за какво не е назначена съдебно-медицинска експертиза на потърпевшия. А близки и родственици упорстват за изясненост по случая и насочиха апел към министъра в оставка.

" Министър Бойко Рашков да направи, да назначи персонално да направи инспекция на районно управление (на МВР) Берковица. " - прикани Добромир Никифоров - брат на потърпевшия.

От полицията и Районната прокуратура отхвърлиха да разясняват. Предстои Дирекция " Вътрешна сигурност " да извърши инспекция по случая в Районното ръководство в Берковица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР