Мъж от Монтана е в тежко състояние, след като е

...
Мъж от Монтана е в тежко състояние, след като е
Коментари Харесай

Мъж от Берковица влезе в болница след арест

Мъж от Монтана е в тежко положение, откакто е бил в полицейския арест в Берковица. Близките на потърпевшия настояват, че е упражнено полицейско принуждение.

Състоянието на потърпевшия е нормализирано. Случаят е от предходната сряда вечерта, когато на площада в Берковица се движели два мъже във очевидно нетрезво положение. Двамата мъже са отведени претърсени от полицията в локалното районно ръководство.

У 42-годишния мъж служителите на реда разкрили 2 грама суха зелена тревиста маса. Той блъснал един от служителите на реда в лицето и в региона на дясната ръка, поради което е арестуван за 24 часа.

Според версията на полицията по-късно през нощта мъжът станал от леглото, след това паднал върху маса няколко пъти, като по този начин се самонаранил. Пострадалият е превозен в болничното заведение в Монтана без заплаха за живота.

В болничното заведение обаче споделят, че мъжът е признат в тежко положение. Опериращият доктор не се ангажира за повода.

" Черепно-мозъчна контузия с раздрано пострадване на лицето и гръдна контузия с хематом. Опериран е по неотложност. Състоянието му беше много тежко. В момента е в реанимация ", сподели доктор Красимир Каменов, шеф на хирургично поделение в МБАЛ " Монтана ".

" Полицаите оставят брат ми в районното ръководство. Часове по-късно той се разсънва целия в локва кръв, с с две счупени ребра, с голям брой аркади по главата, с мозъчно разтърсване и доста неприятно положение ", изясни Добромир Никифоров, брат на потърпевшия.

Мъжът още не е прегледан от правосъден доктор, към момента няма мнение от правосъдна медицина какво е действителното му положение, споделя различен от околните.

По случая са формирани две досъдебни производства - за нанасяне на телесна щета на полицейски чиновник и за владеене на опиати. Образувана е и вътрешна инспекция със заповед на началника на районно управление (на МВР) - Берковица, като е известена и районната прокуратура в Монтана.

Репортер: Мирослава Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР