Мъж от китайската провинция Гансу бе арестуван по обвинения, че

...
Мъж от китайската провинция Гансу бе арестуван по обвинения, че
Коментари Харесай

Арестуваха китаец, написал фалшива информация с помощта на ChatGPT

Мъж от китайската провинция Гансу бе задържан по обвинявания, че е употребявал програмата за изкуствен интелект ChatGPT, с която е написал подправена вест за злополука с трен, съобщи Ройтерс. Това е първият арест в Китай, обвързван с потреблението на изкуствен интелект, на фона на стягането на ограниченията за битка с по този начин наречените дийпфейк технологии в страната.
Прочетете още
Новината, в която се твърди, че са починали 9 строителни служащи при злополука в град в северозападната китайска провинция Гансу, е била прочетена над 15 хиляди пъти след публикуването ѝ на 25 април, заяви полицията в град Пинлян.

Според новите правила на Китай за дийпфейк технологиите се не разрешава на доставчиците на интернет услуги и на потребителите да употребяват такива технологии за основаване, издание и измисляне на погрешна информация. Правилата, които влязоха в действие на 10 януари, имат за цел да лимитират потреблението на изкуствен интелект за смяна на онлайн наличие.

Според изказването на полицията общо 25 акаунта в блога " Байцзяхао " (Baijiahao), който е благосъстоятелност на китайския софтуерен колос " Байду " (Baidu), са съобщили за мнимата влакова злополука, употребявайки разнообразни IP адреси. В него се добавя, че обвинен с фамилия Хун е бил задържан за измисляне на подправена информация, откакто полицията е проследила всички сметки и е открила, че компанията му също е забъркана.

Твърди се, че Хун е редактирал вести, основани от ChatGPT, и ги е качвал в платформата, благосъстоятелност на " Байду ", заяви локалната полиция и добави, че следствието по случая продължава.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР