Покер играч излъга, че има рак и получи хиляди дарения, за да играе в турнир от Световните серии по покер

...
Мъж от Калифорния призна, че е излъгал, че има терминален
Коментари Харесай

Мъж от Калифорния призна, че е излъгал, че има терминален рак, след като е получил хиляди долари дарения, за да играе в турнир от Световните серии по покер, според Las Vegas Review-Journal.

Робърт Мърсър твърдеше, че има рак на дебелото черво в терминален стадий 4 и убеди хората да дарят за неговата кампания GoFundMe, за да помогнат за плащането за участие в състезанието в Лас Вегас.

Сега 37-годишният жител на Валехо казва на Las Vegas Review-Journal, че всичко е било лъжа.

„Излъгах, че имам рак на дебелото черво. Нямам рак на дебелото черво“, каза Мърсър пред Дейвид Шоен от Las Vegas Review-Journal. „Използвах това, за да прикрия ситуацията си. Това, което направих, беше грешно. Не трябваше да казвам на хората, че имам рак на дебелото черво.

Мърсър стартира GoFundMe през юни, според вестника.

Но няколко месеца по-късно хората в покер общността станаха скептични относно състоянието на Мърсър, според Дъг Парскал младши, който направи дарение на Мърсър.

„Беше смесица от емоции, защото от една страна исках той да лъже“, каза Парскал младши пред CNN. „Защото не искам някой да умира от това.“

Целта на GoFundMe беше да изпълни мечтата на Mercer да играе в Световното първенство по No-limit Hold’em на WSOP с бай-ин $10 000, според Las Vegas Review-Journal.

Мърсър също получи дарения чрез частни транзакции, включително платен апартамент в хотел Bellagio по време на турнира. Като цяло той е получил между 30 000 и 50 000 долара дарения, според вестника.

Според Review-Journal той няма намерение да връща пари на никого, защото „вярва, че има недиагностициран рак на гърдата и даренията са направени, защото е бил болен“.

CNN се свърза с Мърсър за коментар.

„Гнусен“ акт

Коуди Даниелс също се състезава в състезанието на Световните серии по покер, но той казва, че законно се бори с хронично заболяване. Той е получател на Make-A-Wish за 2015 г., който използва желанието си, за да се срещне с бившия президент Барак Обама. Той каза пред CNN че чуването за фалшивата диагноза на Мърсър е „отвратително“.

На снимката е Коди Даниелс в болницата. Коди Даниелс е на снимката в болницата. Коди Даниелс

„Когато имаше съмнения относно болестта му, не знаех какво да подкрепям“, каза Даниелс пред CNN. „Казах „той или лъже“, или умира.“

„Прекарах половината от живота си в болница и да направя това, което той направи, е лудост“, каза Даниелс. „Просто е жалко и едно от най-тъжните неща, които съм виждал.“

Междувременно Парскал младши казва, че е загубил приятеля си от рак на дебелото черво. Това, казва той, е защо той беше голям промоутър на кампанията за набиране на средства на Мърсър. Докато той нарича ситуацията „объркана“, той казва, че е по-голяма от парите.

„Прекарахме много време и емоции“, каза Парскал младши.

Много хора в покер общността изпращаха текстови съобщения и се обаждаха на Мърсър, за да го подкрепят, докато Мърсър плачеше по телефона, казва Парскал младши.

„Беше наистина гадно чувство в стомаха ми“, каза Парскал младши, когато разбра, че това е измама.

Онлайн кампанията за набиране на средства е премахната след признанието на Мърсър, казва Джеф Плат, говорител на GoFundMe.

„GoFundMe има нулева толерантност към злоупотребата с нашата платформа и предприема бързи действия срещу онези, които експлоатират щедростта на нашата общност“, каза Плат в изявление на CNN. „Всички дарители са напълно възстановени, а на Роб Мърсър е забранено да използва платформата за бъдещи набирания на средства.“

GoFundMe също си сътрудничи с разследванията на правоприлагащите органи, според Плат.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР