Мъж от Илинойс е обвинен в това, чее измамил правителството

...
Мъж от Илинойс е обвинен в това, чее измамил правителството
Коментари Харесай

Собственик на компания за PCR тестове е обвинен в измама за $83 млн.

Мъж от Илинойс е упрекнат в това, чее измамил държавното управление на САЩс милиони долари за своята компания за PCR тестовеза Ковид и се твърди, че е лъгал за резултатите от тестванията.

44-годишният Зишан Алви беше съсобственик на Laboratory Elite, със седалище в Чикаго, която се твърди, че предлага два типа проби за Ковид -PCR проби и 15-минутни бързи антигенни проби, съгласно обвинителен акт от прокуратурата.

Компанията предлага и услуга, при която хората могат да платят такса, с цел да получат по-бързо резултатите си от PCR тест.

Твърди се, че сред февруари 2021 година и февруари 2022 година Алви и други от неговата компания са създали проект за търсене на възобновяване на разноските за проби от държавната администрация за здравни запаси и услуги, която покрива разноските за тестване за Ковид-19 за хора без здравно обезпечаване.

Тези проби или в никакъв случай не са били осъществени, или са осъществени по подобен метод, че резултатите да са ненадеждни, съгласно обвиняването.

Освен това, с цел да понижи разноските и да усили облагите, Алви твърди, че е споделил на чиновниците да употребяват по-малко материали за PCR тестванията, в това число реагенти, което е вещество или примес, употребена от теста за химичен разбор.Използването на по-малко от тези материали направило тестванията ненадеждни.

В течение на този интервал Laboratory Elite получила повече от 83 милиона $ от програмата за незастраховани HRSA, част от които Алви трансферирал в персонална сметка.

Прокурорите обявиха, че по-късно той е употребявал тези пари за покриване на персонални разноски, в това число транспортни средства и вложения в акции и криптовалута.

„ Обвинителният акт изисква лишаване от подсъдимия на минимум 6,8 милиона $ -предполагаемо непозволено добити облаги, в допълнение към пет първокласни транспортни средства и средства от други търговски и капиталови сметки “, съгласно американската прокуратура.

Нещо повече, твърди се, че Алви е споделил на чиновниците да дават негативни резултати от теста на хората, на които са били взети проби, само че те са били изхвърлени.

Той беше упрекнат от огромно федерално жури по 10 обвинявания в измами и едно обвиняване в кражба на държавни средства.

„ Абсолютно неоправдателно е ответникът да употребява рецесия в публичното опазване на здравето, с цел да измами данъкоплатците и в допълнение да изложи публичното здраве на риск посредством даване на лъжливи резултати от проби за Ковид-19 “, сподели основният прокурор на Илинойс Кваме Раул визявление.

Ако Алви бъде приет за отговорен, всяко обвиняване заизмама се санкционира с до 20 години във федерален затвор, а обвиняването за кражба на държавни средства се санкционира с до 10 години, съгласно прокуратурата на Съединени американски щати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР