Мъж от Флорида, който беше оневинен, след като е излежал

...
Мъж от Флорида, който беше оневинен, след като е излежал
Коментари Харесай

Мъж, който е бил неправомерно осъден и оневинен след 16 години, е прострелян и убит по време на спиране на трафика

Мъж от Флорида, който беше оправдан, откакто е излежал повече от 16 години за закононарушение, което не е направил, е бил убит и погубен от народен представител в Джорджия по време на прекъсване на трафика, съгласно известие за вести от Бюрото за следствие на Джорджия.

GBI сподели, че народен представител от окръг Камдън е спрял придвижването на междущатска автомагистрала 95 в окръг Камдън, Джорджия, в понеделник към 7:30 сутринта, съгласно изказване.

Не беше предоставена информация за повода, заради която полицията е спряла Леонард Алън Кюр, 53, или какво е довело до прекъсването на трафика.

GBI не разпознава незабавно водача и в известие за вести се споделя, че лидерът на колата е излязъл от транспортното средство по искане на заместник-председателя и „ е извършил командите на служителя на реда, до момента в който не научи, че е задържан “, сподели GBI news освобождение.

Кюр беше оправдан и освободен от пандиза през април 2020 година, откакто излежа повече от 16 години за грабеж през 2003 година в окръг Брауърд, Флорида, демонстрират правосъдни документи.

БРАЙТЪН, Колорадо - 20 ЯНУАРИ: Полицейският чиновник на Аврора Нейтън Уудярд по време на обвиняване в окръжния съд на окръг Адамс в правосъдния център на окръг Адамс, 20 януари 2023 година Полицейските чиновници на Аврора Нейтън Уудярд, Ранди Родема и някогашният служител на реда Джейсън Розенблат дружно с парамедици Джереми Купър и лейтенант Питър Чичуниек бяха упрекнати от огромно жури на щата Колорадо през 2021 година по 32 комбинирани сметки, свързани с ареста и гибелта на Илайджа Макклейнс през август 2019 година (Снимка от Andy Cross/MediaNews Group/The Denver Post посредством Getty Images) БРАЙТЪН, Колорадо – 20 ЯНУАРИ: Полицейският чиновник на Аврора Нейтън Уудярд по време на обвиняване в окръжния съд на окръг Адамс в правосъдния център на окръг Адамс, 20 януари 2023 година Полицейските чиновници на Аврора Нейтън Уудярд, Ранди Родема и някогашният служител на реда Джейсън Розенблат дружно с парамедиците Джеръми Купър и лейтенант Peter Cichuniec бяха упрекнати от огромно жури на щата Колорадо през 2021 година по 32 комбинирани сметки, свързани с ареста и гибелта на Илайджа Макклейнс през август 2019 година (Снимка от Andy Cross/MediaNews Group/The Denver Post посредством Getty Images) Andy Cross/MediaNews Group/The Denver Post/Getty Images/ФАЙЛ

„ След като не се съобрази с настояванията на заместника, заместникът удари Cure “, сподели GBI. „ Кюр атакува зам. Заместникът употребява Taser за повторно и ASP палка; обаче Cure към момента не се съобрази. Помощникът извади револвера си и простреля Кюр.

„ Специалистите по незабавна здравна помощ лекуват Cure, само че той по-късно умря “, се споделя в прессъобщението на GBI.

GBI споделя, че ще организира без значение следствие на случая и ще съобщи констатациите си на окръжната прокуратура на Брунсуик за обзор.

Когато държавната прокуратура на Брауърд започва звено за преразглеждане на присъди през 2019 година, една от първите петиции, които дойдоха, пристигна от Cure - който преди този момент загуби четири обжалвания за облекчение след присъда, съгласно правосъдните записи на окръг Брауърд.

„ Малко повече от година след началото на преразглеждането на случая на нашия клиент Леонард Кюр, отделът за обзор на присъдите на държавния прокурор на 17-ти окръг го оправда изцяло “, се споделя в туит от 2020 година от The Innocence Project от Флорида, който съставлява Cure.

Отделът за обзор „ реши, че цялостен обзор на доказателствата, показани по време на процеса и в развой на разкриване, както и по-нататъшното следствие на тези доказателства демонстрира, че делото против господин Кюр поражда основателно подозрение по отношение на неговата виновност и че той най-вероятно е почтен “, демонстрират правосъдните документи.

„ Това е първото освобождение от отговорност, инициирано от Отдела за преразглеждане на присъдите “, се споделя в туит от 2020 година на държавната прокуратура.

„ Добре пристигнал на свободата, Ленард “, написаха от Innocence Project след неговото оневиняване.

 20231016-Sir-AntoinoBrown-landing С общителното подпомагане на Shyneisha Hill

В изказване Florida Innocence Project сподели, че Кюр, който е бил прочут на другари като Лени, се е прибирал вкъщи във Феърбърн, Джорджия, откакто е посетил майка си, когато полицията го е спряла. Групата означи, че щатът Флорида публично се е извинил на Cure и през август той е получил обезщетение от страната поради непозволената си присъда.

Проектът за непорочност във Флорида е работил с отдела за обзор по случая на Кюр и сподели, че тяхното следствие е разкрило доказателства под формата на квитанция от банкомат, показваща, че Кюр е бил на километри от мястото на закононарушението по време на обира.

„ За страдание животът му беше трагично скъсен “, сподели изпълнителният шеф на плана Сет Милър в изказване.

Проектът Georgia Innocence сподели, че Cure неотдавна е приказвал пред студенти в Джоунсбъро, Джорджия, за непозволени присъди.

„ След всичко, което изтърпя, той заслужаваше да живее живота си на независимост “, сподели групата.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР