Мъж от Флорида е обвинен в убийство при смъртта на жена си, чиито останки бяха открити в куфари

...
Мъж от Флорида е обвинен в убийство първа степен по
Коментари Харесай

Мъж от Флорида е обвинен в убийство първа степен по подозрение, че е убил и разчленил съпругата си, чиито останки бяха намерени в куфари на плаж миналия месец, съобщиха властите в четвъртък.

Уилям Лоу, който беше арестуван в сряда, е обвинен в убийството на 80-годишната си съпруга Айдил Барбоса Фонтес, каза детектив Майк Либерта от полицията в Делрей Бийч на пресконференция в четвъртък.

Илюстрация на художник на неидентифицирана жена, чиито останки бяха намерени в три различни куфара по протежение на плаж във Флорида. Илюстрация на художник на неидентифицирана жена, чиито останки бяха открити в три различни куфара на плаж във Флорида. Полицейско управление на Делрей Бийч

Разследващите твърдят, че Лоу, 78, е прострелял смъртоносно Фонтес в главата, разчленил е тялото й в апартамента им в Делрей Бийч и е поставил останките в куфари и подобна на голяма чанта чанта, преди да ги изхвърли на местния плаж, Либерта казах. Властите смятат, че Фонтес е бил убит някъде между 17 и 20 юли, каза полицията по-рано.

По време на първото си явяване в съда в четвъртък Лоу пледира невинен за убийство от първа степен и малтретиране на мъртво тяло, показват онлайн съдебните записи.

Марк Шайнър, адвокат, представляващ Лоу, каза на CNN в имейл в четвъртък, че Лоу е „бивш морски пехотинец, който почтено служи на страната ни“. Шайнър добави, че подсъдимият „очаква с нетърпение цялата истина да излезе наяве в съдебната зала“.

Лоу беше задържан без гаранция в четвъртък в затвора на окръг Палм Бийч.

Ответникът е виждан на мястото за изхвърляне няколко пъти, се казва в клетвената декларация

Разследването започна на 21 юли, когато полицията получи обаждания от хора, които съобщават, че са видели куфари, които смятат, че съдържат човешки останки в или близо до вътрешнобрежния воден път в Делрей Бийч, на около 9 мили северно от Бока Ратон, според вероятна клетвена декларация.

Съветите доведоха детективите до три куфара, пълни с части от човешки тела този ден. Полицията първо откри един куфар, плаващ във водата, а малко след това откри още два куфара на близки места по плажа, каза полицията.

По време на претърсване на водния път на следващия ден е намерена чанта с още останки, се казва в клетвената декларация.

Полицията разпространи това изображение на един от куфарите, който според тях съдържа останки. Полицията разпространи това изображение на един от куфарите, който според тях съдържа останки. Полицейско управление на Делрей Бийч 02 Delray Beach човешки останки куфари Полицейско управление на Делрей Бийч

„Това е може би най-лошото, което съм виждала“, каза Либерта.

Видеонаблюдението на района, където са открити чантите, и свидетелските показания помогнаха на полицията да открие обвиняемия, каза Либерта.

Свидетели казаха на полицията, че са видели по-възрастен бял мъж да гледа един от куфарите, а един свидетел каза, че мъжът е бил там пет или шест пъти за период от три дни, преди властите да намерят останките, според клетвената декларация.

Свидетели също казаха на полицията за превозно средство, в което са видели мъж със същото описание да влиза близо до мястото, където е бил захвърлен куфар в същия ден, когато полицията го е открила, гласи клетвената декларация. Детектив съобщи, че е видял подобно превозно средство в района и етикетът на превозното средство разкри, че принадлежи на Лоу, според клетвената декларация.

След разпит Лоу каза на полицията в понеделник, че съпругата му е била в Бразилия от „около три седмици“, според документа.

Полицията претърси апартамента на Лоу и забеляза големи количества кръв в множество зони в дома. Претърсването на склада на заподозрения разкри моторен трион, който полицията смята, че е използван при разчленяването, каза Либерта.

„Детективите забелязаха пръски кръв в цялата резиденция, включително всекидневната, трапезарията, коридора, двете бани и главната спалня. Беше открита кръв в сифона на главната баня, както и във ваната на втората баня“, се казва в клетвената декларация.

Полицията също видя следи от влачене в хола, коридора и главната баня, заедно с множество почистващи препарати, отбелязва клетвената декларация.

Разследващите не знаят какъв е мотивът за убийството, каза Либерта.

Мишел Уотсън от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР