Мъж от Етрополе е задържан във връзка с престъпление против

...
Мъж от Етрополе е задържан във връзка с престъпление против
Коментари Харесай

МВР хвана поредния, опитал се да подкупи избиратели

Мъж от Етрополе е арестуван по отношение на закононарушение срещу политическите права на жителите, заяви Министерство на вътрешните работи. 

Полицейските дейности са осъществени след получена оперативна информация за подготвяно манипулиране на свободното практикуване на изборното право на жителите. Мъжът е на 21 години и е арестуван през вчерашния ден към 12:00 ч. При осъществения обиск в дома му е открит и конфискуван лист с данни на 53 жители, както и за изборна секция.  

От първичните данни по следствието е открито, че младият мъж е склонявал лицата да гласоподават за избрана политическа партия, обещавайки им имотна полза в размер на 50 лв.. По случая е формирано бързо произвеждане.  
По-рано денем стана ясно, че в Плевенско са арестувани седем души за закононарушения против политическите права на жителите. Извършени са инспекции на седем адреса в град Долна Митрополия и село Ставерци. 

 
От началото на предизборната акция до 10:00 ч. тази заран са формирани общо 440 преписки и 56 досъдебни производства по отношение на нарушавания на политическите права на жителите, свързани с изборите за 48-ото Народно заседание, планувани за 2 октомври, оповестиха от прокуратурата. 

Източник: novini.bg 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР