Мъж от американския щат Охайо е обвинен в изнасилване на

...
Мъж от американския щат Охайо е обвинен в изнасилване на
Коментари Харесай

Мъж е обвинен в изнасилване на 10-годишно момиче от щата Охайо


Мъж от американския щат Охайо е упрекнат в обезчестяване на 10-годишно момиче, което трябвало да премине границата на щата, с цел да направи аборт, откакто родният му щат лимитирал процедурата, написа Би Би Си.

Съдбата на неназованото момиче притегли вниманието на интернационалната общественост през последните дни. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън повдигна въпроса за случая в Белия дом, като съобщи: " Представете си да сте това момиченце! ".



След решението на Върховния съд на Съединени американски щати през юни милиони дами и девойки изгубиха дългогодишното си конституционно право на аборт. Часове след решението на Върховния съд законодателите в Охайо не разрешиха абортите след шестата седмица, без изключения за жертвите на обезчестяване или блудничество.

След решението на Върховния съд 26 американски щата са лимитирали съществено абортите или се чака да го създадат през идващите седмици и месеци.

Според вестник " Индианаполис Стар " детето е било бременно в шестата седмица. Момичето посещава клиника в прилежащия щат Индиана, с цел да се подложи на медицински аборт на 30 юни.

Фуентес признава пред управляващите, че е изнасилил 10-годишното момиче най-малко два пъти, написа Си Ен Ен.

Герсон Фуентес е гватемалски жител и е в Съединени американски щати незаконно, заяви източник от имиграционните и митническите служби пред „ Фокс нюз “.

27-годишният Герсон Фуентес се яви пред съда в Кълъмбъс на 13 юли. Той е арестуван под стража с гаранция от 2 млн. $. Ако бъде наказан, го чака пожизнен затвор.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР