Мъж, осъден за убийство на двама души през 1987 г.,

...
Мъж, осъден за убийство на двама души през 1987 г.,
Коментари Харесай

Осъден за две убийства, бе екзекутиран с неизползван досега медикамент във Флорида

Мъж, наказан за ликвидиране на двама души през 1987 година, беше екзекутиран в американския щат Флорида със смъртоносна инжекция, включваща медикамент, който в никакъв случай до момента не е бил употребен при осъществяване на смъртни санкции в Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на управляващите.

53-годишният Марк Джеймс Асей беше първият бял мъж, екзекутиран във Флорида за ликвидиране на негър мъж, откогато щатът възобнови смъртното наказване през 1970-те години. Оттогава във Флорида са екзекутирани минимум 20 чернокожи мъже за ликвидиране на бели жертви.

Смъртоносната инжекция включваше три медикамента, включително анестетика етомидат, подложен на критика от някои като необоснован при изтезания. Той размени препарата мидазолам, чието набиране стана по-трудно, откакто фармацевтични компании започнаха да отхвърлят да го дават за изтезания.

Асей, който беше наказан на гибел за убийството на двама мъже по расистки подбуди, е първият екзекутиран пандизчия във Флорида от година и половина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР