Мъж опита да пренесе близо 19 кг от така наречената

...
Мъж опита да пренесе близо 19 кг от така наречената
Коментари Харесай

Мъж опита да пренесе дизайнерска дрога, скрита в резервната гума на автомобил

Мъж опита да придвижи близо 19 кг от по този начин наречената " дизайнерска дрога ". Той е арестуван и към този момент е с повдигнато обвиняване. 45-годишният мъж желал да прекара неразрешените субстанции от България в Турция, предава Българска национална телевизия.
" На 29 януари, малко след 20:00 часа, когато е почнала новата митническа промяна е дошъл лек автомобил, ръководен от български жител. По метода разбор на риска чиновниците са го селектирали за митническа инспекция на Министерство на правосъдието " Малко Търново ". При осъществената инспекция след демонтирането на аварийна гума единият от чиновниците е открил, че гумата има съмнително високо тегло и е тествана с рентгенова инсталация, при което е открита и съмнително високата компактност. Гумата е изрязана и от нея са изкарани 8 пакета, съдържащи бяло вещество с неуточнен генезис. В задните седалки са открити още 11 идентични на тип пакети, съдържащи същото вещество. Направен е наркотест, който е реагирал позитивно ", изясни Иван Пасков, шеф отдел " Митническо разузнаване и следствие " - Бургас.
" Смятаме, че е целеустремен, умишлен, тенденциозен и добре плануван акт. Автомобилът е платен 2 дни преди действието - на 27 януари. Няколко дни преди този момент - на 24 януари, обвиненият се е сдобил и с интернационален паспорт. Той е направил опит да премине през границата, когато е застъпила нощната промяна на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Малко Търново " към 20:10 ч. Целта е била да се премине през време, по което бдителността е била по-занижена от страна на митническите чиновници ", съобщи Георги Чинев, началник на Окръжна прокуратура - Бургас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР