Мъж около 30 години, със средно или висше образование на

...
Мъж около 30 години, със средно или висше образование на
Коментари Харесай

Мъже на около 30 г. с образование и трудов договор най-често вземат кредити

Мъж към 30 години, със приблизително или висше обучение на трудов контракт от поголям град – това е профилът на българина, който взема заеми. Това сочат данните на Асоциацията на колекторските организации в България за отговорностите на семействата и бизнеса през 2018 година

Данните демонстрират, че българинът не е толкоз задлъжнял, посочи пред bTV Лилия Димитрова от Асоциацията.

„ Наблюдават се две трендове – хората са по-спокойни за бъдещото от една страна и въпреки това са по-информирани. Вземат се по-добри решения на база на финансовото положение към сегашния миг ”, уточни тя.

Според Лилия Димитрова последните години има една устойчива наклонност – младежите към 30 годишна възраст задлъжняват най- постоянно „ Това е възраст, на която хората са на положително равнище от развиването си, получават положително възнаграждение, имат повече нужди и взимат по-импулсивни решения ”, изясни Димитрова.

Според данните на Асоциацията на колекторските организации при отговорностите през 2018 година банковите артикули имат най-сериозен растеж. „ Банките започнаха да търсят услугите на колекторските компании на доста по-ранен стадий, към 30, 60, или 90 дни от просрочието ”, посочи Лилия Димитрова.

Друго главно перо са телекомуникациите и небанковите артикули – това за микрокредитиращи компании, или компаниите за бързи заеми. През 2018 година се усилват застраховките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР