Мъж обикаля 6 болници в рамките на 17 часа, които

...
Мъж обикаля 6 болници в рамките на 17 часа, които
Коментари Харесай

Безобразие: 6 болници в София отказват прием на мъж с пневмония, нямал COVID-19

Мъж обикаля 6 лечебни заведения в границите на 17 часа, които отхвърлят да го одобряват. Причината е, че няма ковид.

От няколко дни здравословното положение на Данаил Данов се утежнява внезапно. В сряда търси лекарска помощ от общопрактикуващия си доктор.

Той открива, че не е със признаци на ковид, само че има пневмония и течност в белите дробове. Издава му направление за хоспитализация.

Данов потегля с родственици от Нови Искар да търси болница и следват 17 часа обиколка по лечебни заведения.

Първо отиват в Пета градска болница, споделят им, че няма кревати, отиват във Втора градска болница – и там няма места, споделили им да отидат в „ Пирогов “.

Отрицателният тест за ковид затваря вратите на мъжа към още 3 лечебни заведения. Не е признат ноти в „ Пирогов “, нито в Окръжна болница и Белодробната болница. Мотивът им е, че отделенията там са преобразувани в такива за пациенти с COVID-19.

Стигат до Александровска болница, където най-сетне виждат светлина в тунела. От лечебното заведение дават обещание да го настанят.

Болницата обаче се оказва просто хотел за една нощ. На сутринта лекарите звънят на роднините да си го приберат, тъй като нямали подобен експерт.

От лечебното заведение обясниха, че пациентът се нуждае от бронхоскопия. И двамата брохноскописти обаче били в Коронавирус отделението. И защото Данаил няма ковид, няма кой да го лекува.

От Министерството на здравеопазването оповестиха, че по случая тече инспекция. Според ведомството хората с белодробен проблем, само че без ковид, могат да се лекуват в Белодробната болница на бул. „ Сливница “. Там ще бъде настанен и Данаил, само че едвам в понеделник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР